SOS!! Valaki segít?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Fogalmazást kell írni a tanáromnak. Az történt, hogy az osztálytársaim nyulkáltak a tanár cuccaiban, és lefotózták a dolgozatokat. Én is hibás vagyok az igazgató szemében, mivel nem szóltam erről (tudom, hogy én is hibás vagyok ebben). Arról kell írni, hogy mit tanultam ebből, és bocsánatot kell kérni. Valaki légyszives tud segíteni?

2023. márc. 15. 19:42
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
15%
Igen, úgy. #4 voltam, a frusztrációd okait pedig egy pszichológussal beszéld meg.
2023. márc. 15. 22:36
 12/34 anonim ***** válasza:
30%

Tehát az a válaszod, hogy "old meg".

Aham, tényleg nagyon hasznos vagy...

2023. márc. 15. 22:42
 13/34 anonim ***** válasza:
15%
#3 voltam, csak elírtam.
2023. márc. 16. 01:58
 14/34 anonim ***** válasza:
41%
Kérdező, ha nem megy, kérj segítséget az igazgatótól!
2023. márc. 16. 06:48
 15/34 anonim ***** válasza:
88%

Tessék itt van kettő darab is, tudsz válogatni melyik a szimpatikusabb:

Első:

Tisztelt Tanárnő/Tanár úr,

Szeretném kifejezni sajnálkozásomat amiatt, hogy az osztálytársaimmal együtt megsértettük a bizalmát. Az iskolai dolgozatok lefotózása az Ön cuccaiból elfogadhatatlan viselkedés volt, és elfogadom, hogy ezzel a tettünkkel megsértettük az iskola szabályzatát és a magánélet tiszteletben tartását.

Az ügy kirobbanása után rájöttem, hogy mi történt és milyen hatással lehet az Önre és az osztálytársaimra. Megértettem, hogy az ilyen magatartás nem csak tiszteletlen, hanem törvényellenes is lehet, és megszegi az iskolai szabályzatot.

Ezért bocsánatot kérek Öntől, és elismerem a hibáimat. Ez a tapasztalat megtanított arra, hogy milyen fontos az önuralom és a helyes döntések meghozatala, különösen akkor, ha az ember társaságban van.

Minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy ilyen esetek ne forduljanak elő újra, és az osztálytársaimmal együtt vállalom a felelősséget tettünkért.

Köszönöm, hogy lehetőséget ad nekem a bocsánatkérésre és ígérem, hogy az ilyen magatartástól elzárkózom a jövőben.

Tisztelettel,

[Neved]

2023. márc. 16. 16:32
 16/34 anonim ***** válasza:
100%

Második:

Tisztelt Bölcsődésztétteremmel Istápné,

Engedjék meg, hogy a gondolatmenetemmel bennünket magunk közé fonva, azon önkritikus felismerésen keresztül köszöntsem Önöket, hogy amint Önök és a mi személyzetünk között a napokban történt eset során a tisztelt társaimmal eggyé fúródtunk, ugyanakkor megsértettük az Önök bizalmát a bennük rejlő értékek és javak iránt, valamint az önazonosságába vetett hitünket. Tudatosan vagy tudattalanul, de meghatározó szerepet játszottunk abban, hogy meggyaláztuk az Önök tulajdonát képező javakat, és magánéletükbe engedve bepillantást nyertünk.

Mint tudatában vagyunk, ennek a cselekedetnek számos káros hatása lehet, és nemcsak erkölcsi, hanem törvényi szempontból is megkérdőjelezhető. Úgy érezzük, hogy felelősséget kell vállalnunk az elkövetett tettért, és elismerjük, hogy az Önök bizalmába vetett hitünket megingattuk, amitől mélységesen sajnálunk.

Ez a tapasztalat azonban számunkra a tanulás lehetőségét hordozza magában. Életünk során számos helyzetben találkozunk a döntés lehetőségével, és az elkövetett tett után különösen fontos a helyes és erkölcsös magatartás. Ebből a szempontból tekintve az előforduló esetnek éppen ezért van tanulsága, amely megerősíti a belső rendet és az önuralmat.

Kérem szíves türelmüket és megértésüket a jelenlevő helyzettel kapcsolatban, és bízom abban, hogy az Önök felé tett bocsánatkérésünk elfogadásra talál.

Tisztelettel,

[Neved]

2023. márc. 16. 16:33
 17/34 anonim ***** válasza:

"az Önök bizalmába vetett hitünket megingattuk"

?????

2023. márc. 16. 17:32
 18/34 anonim ***** válasza:
74%

Akkor itt egy másik, ha az előző nem tetszett:

Tisztelt és kiválóan megképzett Egyéniség,

Hadd fejezzem ki mély tiszteletünket és együttérzésünket a kihívásokkal teli helyzettel kapcsolatban, amelyben Ön és személyzetük azonosul a személyiségünkkel. Ebben az önkritikus kihívásban belső értékeink és külső tapasztalataink közötti egyensúly került előtérbe, melynek során tudatában voltunk annak, hogy megsértettük a kölcsönös bizalom értékeit, amelyek a közösségi élet alapvető pillérei.

Engedjék meg, hogy ezen az érzékeny téren hangsúlyozzam, hogy az önazonosságunk és személyes integritásunk szempontjából szükségesnek tartjuk az Önök által képviselt erkölcsi, etikai és jogi elvek tiszteletben tartását, és felismerjük, hogy az Önök tulajdonában álló javakba való beavatkozásunkkal megzavartuk ezt az egyensúlyt.

Elismerjük, hogy az ilyen kihívásokkal való helyes szembenézés, valamint az erős értékorientáció és önuralom mindenkinek fontosak. Ennek a helyzetnek a hátterében azonban még fontosabb a helyes magatartás, amely erősíti a személyes felelősségvállalást és önfegyelmet, és ami az önazonosságunkat és önértékelésünket is segíti.

Az elkövetett tettünknek számos káros következménye lehet, és a helyreállítás és az önreflexió folyamatai kulcsfontosságúak a bocsánatkéréshez és a megbocsátáshoz vezető úton. Az Önök előtt tett bocsánatkérésünk azért fontos, mert az erkölcsi elvekhez való ragaszkodásunk és az Önökkel való közösségi kapcsolatunk fontosabb, mint a bűncselekmények következményei.

Kérjük, hogy türelmüket és megértésüket kérjük a jelenlegi helyzet kapcsán, és bízunk abban, hogy a megbocsátás és az újrakezdés lehetőségét kínáljuk fel Önöknek.

Tisztelettel és alázattal,

[Neved]

2023. márc. 16. 17:55
 19/34 anonim ***** válasza:
33%
Úgy látom megy jól a szellemi f*szverés a szóvirágokkal meg egyebekkel.:D
2023. márc. 16. 18:35
 20/34 anonim ***** válasza:
81%

"ezen az érzékeny téren"

??????????

2023. márc. 16. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!