Egy gráf és egy élhalmaz metszete gráfot ad eredményül, vagy pedig egy élhalmazt?
Ha van egy élhalmazom, mondjuk Ei, amikben különböző élek vannak.
Illetve van egy G gráfom, ugye ennek a G gráfnak ekkor van egy V csúcshalmaza és egy E élhalmaza, azaz van neki valamennyi csúcsa és valamennyi éle.
Ha veszem a G gráf és az Ei élhalmaz metszetét, akkor eredményül egy élhalmazt kapok amiben olyan élek vannak ami mind az Ei élhalmazban, mind a G gráf E élhalmazában benne voltak?
Vagy pedig egy gráfot fogok kapni, aminek a csúcshalmaza ugyanaz, mint a G gráf csúcshalmaza, míg az élhalmaza olyan, hogy olyan élek vannak benne ami mind az Ei élhalmazban, mind a G gráf E élhalmazában benne voltak?
Szerintem erről van szó.
Az előadó nem tart konzultációt? Ott rá lehetne kérdezni erre a metszet dologra.
Akkor szerintem megértettem, köszönöm szépen.
Sajnos nem, mivel a tárgyból már 2 alkalommal elcsúsztam + még volt egy passzív félévem is azóta. A tárgy azóta megváltozott, de nekem meg van a régiből az aláírásom, így vizsgáznom még a régiből kell, de azt a régi tárgyat már nem tanítják, illetve nincs is belőle órám, csak vizsgám lesz.
Annyit még nem teljesen értek, hogy:
"A feszítőfa speciális feszítőerdő, aminek csak egy komponense van."
Ez hogy lehetséges?
Én úgy tudtam, hogy a fa az egy olyan gráf ami körmentes és összefüggő, míg az erdő az pedig egy olyan gráf ami körmentes, de nem összefüggő.
Egy erdőnek hogy lehet 1 komponense? Ekkor nem mond ellent a definíciónak? Mert ha 1 komponense van akkor összefüggő és egy erdő pedig egy nem összefüggő körmentes gráf.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!