Íróasztalnál produktívabban lehet dolgozni, mint mondjuk ágyban ülve/fekve?
Laptopon szoktam írni a feladataim az ágyból, de azt veszem észre magamon, hogy iszonyú lassan haladok... Lehet azért, mert az ágyban nem tudok annyira kényelmesen elhelyezkedni, hogy tudjak írni, olvasni is könnyedén.
Egy íróasztalhoz való átköltözés segíthet a produktivitásban?
-És nem, nincs íróasztalom, sose volt. Sokszor elkap a tanulhatnék, és az iskolapadban ülve érzem is az elszántságot magamban, de amint hazaérek ez sokszor el is tűnik, mert nem tud kivirágozni. Talán mert nincs hozzá megteremtve az ideális környezet.
Igazából már csak azért sem ajánlják az ágyban való tanulást, mert ott aludni szoktál, így az agyad alapból arra asszociálsz, hogy most pihenni fogsz, mondhatni “lazuló üzemmódba” kapcsol (na meg sokan emiatt egy idő után nem tudnak elaludni, ugyanilyen okból kifolyólag, mert az agyuk az ágyat már félig a munkával kapcsolja össze). Az meg a másik, hogy az ágyban felvett pozíciók sem a legjobbak a tanulásra.
Én is elkövettem ezt a hibát, hogy folyton ágyban próbáltam tanulni - amióta van íróasztalom, ég és föld a különbség. Persze egyszer-egyszer megoldja az ember, de hosszútávon tényleg nem valami produktivitásra ösztönző az ágyban tanulás.
A lényeg, hogy nyugis legyen, és ne legyen sok zavaró felesleges tárgy a közelben.
Covid idején az erkélyre kivittem egy kis asztalt, nos ott tanultam, hogy legyek már egy kicsit a szabadon... Az mondjuk elég jó volt, főleg a kényelmes hintaszékben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!