Rombusz átlóinak hossza 24cm és 30 cm. Számold ki a rombusz szögeinek nagyságát?
Figyelt kérdés
lécci segitsetek ezt annyira nem értem:S és még a függvény táblázatba sincs benne...2010. szept. 30. 16:54
1/10 anonim válasza:
Szögfüggvényekkel ki tudod számolni az átlók által létrejött kis háromszögek oldalait.
2/10 anonim válasza:
Próbáld meg kicsiben lerajzolni, beírni az ismert dolgokat, és utána szögfv;)
3/10 A kérdező kommentje:
űha köszi remélem meg tom csinálni:)
2010. szept. 30. 17:11
4/10 A kérdező kommentje:
milyen szögfügvény?:O mert egy szög sincs megadva!!
2010. szept. 30. 17:14
5/10 anonim válasza:
Előbb rajzolod le az ábrát, nézegesd, emlékezz vissza, mint is tudunk a rombusz átlóiról, hol találok az ábrán valami olyan háromszöget, amire lehetne használni a szögfüggvényt (tehát ehhez ugye nem árt, ha derékszögű és tudom az oldalait).
6/10 A kérdező kommentje:
de ugyértem sin,cos, tg. kell?vagy pitagorasz tétel??
2010. szept. 30. 17:30
7/10 A kérdező kommentje:
valaki nem irná le a képletet amivel kell számolni mert elkezdtem ugy h sin60=30/24
de nem jött ki a :/ aki képletet valakii:(
2010. szept. 30. 17:46
8/10 A kérdező kommentje:
meg van az alfa ugy hogy:sin.alfa=24/30 és az alfára kijött 53,13 ez jóó??
2010. szept. 30. 17:48
9/10 A kérdező kommentje:
és a többi szögét hogy?:O ugye van 60-fokos szöge?? mert a belsö 180 nem?:O
2010. szept. 30. 17:49
10/10 anonim válasza:
A kis háromszögek derékszögűek, és innen már kiszámítható a hiányzó szög.
Alkalmasabb lenne a tangens, mivel azt közvetlenül visszakereshetnéd, és kevesebbet kellene számolnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!