Sajnos nekem elég sok időbe telik, mire rendesen megtanulok egy történelem anyagot, de ez nem jó mert hétköznap másra nem marad időm amiből még készülnöm kellene. Van egy jó módszer a gyors tanuláshoz?
Figyelt kérdés
Most vagyok elsős gimis2022. okt. 22. 14:25
1/8 A kérdező kommentje:
Meg azért a biológiát is nehéz tanulni :(
2022. okt. 22. 14:25
2/8 anonim válasza:
Csinálj rövid jegyzetet és csak azt tanuld meg szóról-szóra és akkor legalább meglesz a kettes és foglalkozhatsz mással a maradék idődben!
4/8 anonim válasza:
Azért sok idő, mert magolsz és nem érted az összefüggéseket. Az egész történelemben minden összekapcsolódik mindennel.
Próbálj inkább egy egész leckét átnézni, vagy egy-egy leckéhez előzményt keresni az interneten. Ha jobban érted akkor nem kell annyi évszámot meg fogalmat bemagolni mert kb egyértelmű lesz hogy mi miután jön.
5/8 anonim válasza:
2-esnek semmi értelme. Amire odajutsz, hogy érettségizned kell töriből semmire nem fogsz emlékezni. Ha rövid jegyzetet csinálsz, akkor azt legalább úgy, hogy érts hogy mi miért történt
6/8 krwkco válasza:
Kik, mit, mikor?
Ha ezt a három dolgot aláhúzod és megtanulod a leckében, akkor fel tudod rá építeni a "rizsát".
7/8 anonim válasza:
Pont hogy a rövid jegyzetnek azért is van értelme, mert amikor érettségizned kell, akkor sokkal kevesebb mennyiséget tudsz átnézni sokkal rövidebb idő alatt. Nyilván időnként ismételni kell, hogy tartósan rögzüljön az anyag!
8/8 anonim válasza:
Látom sikerült értelmezni amit írtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!