Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Üdv! Dédunokámnak segítenék,...

Üdv! Dédunokámnak segítenék, aki 3.-os ? 64+19<*<53+37 *:? 81-29>*>92-45 *:? 4x7<*+2<7x5 *:? 18:9<*-1<27:3 *:? Köszönettel.

Figyelt kérdés
matek

#matematika #matek péda
2022. okt. 6. 07:52
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%
Ezzel most biztos ki van segítve.
2022. okt. 6. 07:57
 2/16 anonim ***** válasza:
90%
Sima osszeadas nem megy, vagy hogy? Beirod a google-ba, hogy 64+19 es kiad egy szamologepet. Mit szeretnel, utogessuk be helyetted a szamologepbe a szamokat?
2022. okt. 6. 08:22
 3/16 A kérdező kommentje:
Ez lemaradt! mely számok teszik igazzá
2022. okt. 6. 08:22
 4/16 A kérdező kommentje:

Okoska,(anonim) ennyit én is tudok, sőt még többet is:

Ha ennyire okos vagy segíthetnél a valós megoldásban (mely számok teszik igazzá)? Vagy ez már magas labda?

Ja, és az első kettőt megoldottuk!

2022. okt. 6. 08:36
 5/16 anonim ***** válasza:
95%
Nyilván ilyen stílusban beszél egy dédszülő... amúgy még segítenék is, de ezek a csillagok fingom sincs, mit jelentenek. Legalább a leírásba írtad volna bele enterekkel elválasztva, hogy tudjuk értelmezni, mit akarsz.
2022. okt. 6. 09:00
 6/16 2*Sü ***** válasza:
97%

> Dédunokámnak segítenék

Ez dicséretes. (Játsszuk azt, hogy elhittem.)

> Ha ennyire okos vagy segíthetnél a valós megoldásban

Viszont így már nem te segítesz, hanem mi. Mi viszont – legalábbis én biztos – így nem segítünk, mert ez nem segítség. Az, hogy megcsinálod/megcsináljuk helyette az adott feladatot, az neki nem lesz segítség. Pl. egy dolgozatban, pláne az életben nem leszel mellette, hogy megcsináld helyette, ennek hiányában meg nem fogja tudni megoldani a feladatokat.

Illetve segíteni az tud, akinek tudása van, aki maga nem szorul segítségre. Ha nincs senki a családban, aki rendelkezik a megfelelő matematikai alaptudással, akkor ott a tankönyv, ott a füzet, egy felnőttnek azért nem olyan nehéz ezt a témakört megérteni. Ha ez sem megy, akkor még mindig vannak, akik – persze nem ingyen – segítenek a dédunokának a matematika megértésében (nem a házi feladat megoldásában, hanem a problémának és a megoldás menetének a megértésében).

2022. okt. 6. 09:38
 7/16 anonim ***** válasza:
89%
Dédunokád mi?🤣 Ha ennyire sötét vagy hogy ez se megy gondolom nincs meg a 8 általános se, vagy lehet épp ez a házi feladat te gyerek? 🤡 Senki nem fog segíteni 😁
2022. okt. 6. 10:02
 8/16 anonim ***** válasza:
45%

Dédi!

Hány éves vagy?

2022. okt. 6. 10:46
 9/16 anonim ***** válasza:

Én értem a csillagokat, azok az ismeretlen számok, tehát az első esetben olyan számok kellenek, melyek nagyobbak mint 64+19 és kisebbek, mint 53+37.

De nem értem, mit kéne csinálni nekünk, beütni a számológépbe? Szerintem harmadikba még nem is lehetne használni. Vagy diszkalkuliás az egész család?

Hiába írsz külön anonimnak, hogy okoska, mindenki, akinek nincs kiírva a neve anonimnak jelenik meg az üzenete.

2022. okt. 6. 11:25
 10/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a "segítő" kioktató hozzá szólásokat, pontosan a nagy semmit. 75.vagyok: Mint írtam az első kettőt megoldottuk mert sikerült elmagyaráznom és önállóan megoldotta! Sajnos az utolsó kettőt nem pedig nem küzdünk számolási zavarban csak egy kis rövidzárlat.

Különben nem helyette csinálom a házit pont azért, hogy dolgozat írásnál stb. is képben legyen. Akkor úgy fogalmaznám a kérést (oktatást),hogy én értsem meg és utána el tudjam magyarázni (nem megoldani) neki.

2022. okt. 6. 13:05
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!