Rövid fogalmazás segítség?
Az az irodalom házi feladatom hogy írjak egy 150-200 szavas egyszerű fogalmazást aminek első kettő mondata: Esett az eső. Egy öregember jött szembe az úton.
Bármi lehet, nem muszáj benne lennie a bácsinak csak ezek az első mondatok. Köszönöm mindenkinek aki segít, sokat kell most tanulnom erre nem szeretnék sok időt fordítani.
Hát pedig fordíts rá időt mert egyest kapsz.
Senki nem fogja helyetted megírni.
Cím: Az idő
Esett az eső. Egy öregember jött szembe az úton. Kis botjára támaszkodva segítette magát előre. Nagyon szomorú látvány volt számomra.
Néztem, néztem a mellettem elhaladó, idős, megrogyott öreget. Hány szép, vidám napja lehetett fiatalkorában? -gondoltam. Mi mai fiatalok nem is tudjuk, hogy ők mennyit szenvedtek nélkülöztek. Egy darabig csak csendben figyeltem, majd odaléptem hozzá. Bácsi segíthetek?- kérdeztem. Ő rám nézett azzal a fáradt megtört tekintetével és csak megrázta a fejét. Nem kisfiam - mondta elhaló hangon. Mindjárt hazaérek. Te vigyázz csak magadra ebben a sötét, esős időben. Nem kell nekem már semmi ebben az életben. Megöregedtem, elmúlt az idő. Meglepődtem, de nem mertem többet kérdezni tőle. Van-e valakije, egyedül él, van-e ennivalója? Kérdés kérdésre jött fel bennem. Sajnos nem tudok segíteni neki. Ő már nem akar senkire se támaszkodni a botján kívül.
Visszafordultam, hazafelé. Boldogan léptem be az ajtón. A lakás melege fogadott és a boldog családom. Sokáig járt a fejemben az öreg. Ennyire megváltoztat bennünket az idő? Fiatalon el sem tudom képzelni, hogy egyszer én is megöregszem és talán ugyanígy, botra támaszkodva botorkálok hazafelé csendesen.
Aztán számíts ám arra, hogy előfordulhat, hogy a tanárod is “gyakorikerdesek” olvasó, s esetleg llebuksz, mint a akik összeollózzák a diplomájukat.
Ugyanis a tanárod bizony észreveszi, ha nem te írtad, mert a szókincs, a stílus is olyan, mint az ujjlenyomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!