Milyen interjút lehet Odüsszeusszal készíteni?
Az a magyar házi, hogy egy viszonylag rövid interjút kéne készíteni Odüsszeusszal. De nem tudom milyen kérdések (és válaszok) kénének.
Megköszönöm ha valaki tud segíteni.
Attól függ.
Iliász vagy Odüsszeia témánál tartotok?
Iliásznál a csata végén interjúvolnám, hogy hogyan indult el, hogy ismerte fel Achileuszt, honnan jött a trójai faló, mik a tervei?
Ha Odüsszeia, hogy érzi magát újra itthon, akik hamarabb hazaértek elmesélték mi történt Trójában, meséljen az útról, mi történt vele, miért tartott ilyen sokáig, mit szólt a kérőkhöz, stb.
Nagyjából 15 éve ovlastam az Odüszeiát, szóval sorry, ha keverek dolgokat.
-Mi volt az, ami a legjobban tetszett az utazásaid során?
-A szirén hangja. Tudtam, hogy veszélyes, ezért is tettem óvintézkedéseket mind magam, mind a legénységet illetően, de nagoyn kíváncsi voltam milyen az az ének ami megbolondít minden tengerészt. Gönyörű volt! De ez nem budítás, a szirének nagyon veszélyesek, senki ne próbálja meg megtalálni őket!
-Mi volt a legrosszabb élményed az utazásaid alatt?
-Hát, talán a hidra. Bár a küklopsz esete is borzalmas volt, de ott legalább ki tudtunk találni valamit. A hidra ellen viszont nemigazán tudtunk mit csinálni, csak minél gyorsabban elmenekülni. Deee a nimfától való szabadulást sem sorolom annyira a jó élmények közé.
-Rossz volt a nimfánál? Az ember azt gondolná azért egy nimfa nem lehet rossz társaság.
-Bevallom, eleinte tényleg élveztem a nimfa társaságát, de folyton eszembejutott az otthonom, és fellángolt bennem a mehetnék. Egyre inkább úgy éreztem, hogy rab vagyok, nem pedig vendég. Amolyan kínlódássá vált az ottlét egy idő után.
-Mi hiányzott a legjobban az utazásaid során?
-Természetesen az otthonom és a családom. Tudtam, hogy okoszívű Pénelopém hűségesen őrzi a családi fészket, mégis nehéz volt a távollét. Ráadásul kínzott a tudat, hogy nem látom, ahogy fiam fiúból férfivá érik. Büszke vagyok rá, úgy érzem méltó lesz a vérvonal továbbvitelére, de ennyi fontos évet nagyon nehéz lesz bepótolni.
-Mik a terveid a jövőt illetően?
-Hát rendbe kell szedni kissé Ithaka ügyeit, ez elég elfoglaltságot ad, és persze szeretnék minél több időt tölteni a családommal. Egy ideig most valahogy nincs kedvem utazgatni *haha*.
#5 A házifeladatot nem az értelme miatt csinálják az emberek... :)
Annak idején nekünk Ludas Matyival kellett interjút készíteni fogalmazás dolgozatban, annyi kritériummal, hogy a megöregedett Matyi bácsit kerestük fel, és az ifjú koráról, konkrétan a Döbrögi-incidensről kellett kérdezni.
5ös, a házi feladat nem így működik XD
Kérdező, am 4es vagyok, azért szó szerint ne koppintsd amit írtam, fogalmazd át, mert a tanár élből kiszúrja, ha nem a stílusodban van írva. Meg más a szóhasználata egy 14-5 évesnek, meg egy 28 évesnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!