Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Légyszi tudnátok segíteni a...

Secrecy kérdése:

Légyszi tudnátok segíteni a kémia házimmal?

Figyelt kérdés

Hány dm3 standard állapotú hidrogén fejlődik 65,3 gramm cinket reagáltatunk sósavval?

163,25 gramm cinket reagáltatunk kénsavval. Hány dm3 standard állapotú gáz keletkezik?

Tömény salétromsavat reagáltatunk 31,75 gramm rézzel? Milyen gáz keletkezik? Mekkore a keletkező gáz térfogata standard állapotban?

Hány gramm víz keletkezik 80 gramm hidrogén elégetésekor?

92 gramm etanol égetésekor hány dm3 standard állapotú gáz keletkezik?

Egy szénhidrogén moláris tömege 30 g/mol. Mi az összegképlete a vegyületnek és a mi a neve?

Egy szénhidrogén moláris tömege 84 g/mol. Mi a vegyület összegképlete? Rajzold fel a lehetséges összegképleteket és nevezd el a vegyületeket?

Az egyes vegyületekre milyen szerves kémiai reakciók jellemzőek?

2022. máj. 21. 11:13
 1/7 anonim ***** válasza:
67%
Miben kell segíteni? Meddig jutottál a feladatokkal?
2022. máj. 21. 11:21
 2/7 anonim ***** válasza:
15%
Talán ki kéne nyitni a füzetet vagy a tankönyvet.
2022. máj. 21. 15:57
 3/7 A kérdező kommentje:
Első válaszoló, igazából csak ellenőrzésre kellett, mert nem voltam biztos, de azóta szerencsére kaptam segítséget:)
2022. máj. 21. 22:20
 4/7 A kérdező kommentje:

Második válaszolónak

Hú haver ezzel a válasszal aztán tényleg megváltottad a világot, köszi a segíséget:D

Én a helyedben átgondolnám az életem, ha értelmetlen negatív kommenteket irogatnék ismeretlenek a szabadidőmben<3

2022. máj. 21. 22:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Négyes válaszolónak

Hú haver ha megnézed hogy hogyan kellett volna csilnalni,akkor gyakoroltál volna nem pedig csak a megoldást másolnád be és bebifláznád az anyagot.A tanárnéni szokott segíteni ha tanulsz és kérdezel:-) Egyetemen ez már nem ilyen egyszerű:)

Én a helyedben átgondolnám az életem, ha értelmetlen negatív kommenteket irogatnék ismeretlenek a szabadidőmben<3

2022. máj. 22. 13:27
 6/7 Tommio válasza:

Az első feladatoknál váltsál át mindent mólokra moláris tömeg alapján.

A 6-os kérdés C2H6 (etán), a 7-es C6H12 (ciklohexán), a többi a kémia könyvben le van írva.

2022. máj. 24. 21:17
 7/7 A kérdező kommentje:

6os válaszolónak

nagyon köszi a segítséget :)

5ös válaszolónak

Nem tudom, hogy olvastad-e, miket írtam még, de a feladatokat már előtte megoldottam. Mivel az egész számolási technikát kb. otthon kellet megtanunom, mert idén hiányoztam több hónapot is az iskolából(kétszeres covid és annak utóhatásai miatt), így egy kicsit nehéz dolgom van, annyi hiányzásom van, hogy majdnem év végi vizsgákat kellett tennem. A tanárunk bár jófej, magyarázni nem tud a legjobban, a többiektől pedig gáznak érzem megkérdezni, mert ha kiderül, hogy rossszak az eredményeim, akkor én vagyok a hülye-ezt pedig egy online feltett anoním kérdéssel szerettem volna elkerülni. De így se sikerült sajnos, mert neked egyből be kellett szólnod. A kommented alapján sokkal idősebb is vagy nálam, ezért duplán nem értem, hogy egy segítőkész válasz helyett miért kell csak rosszmájú megjegyzét írni. Kérlek ne nyilváníts véleményt egy olyan szituációról, amit nem látsz át teljesen.

2022. máj. 25. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!