Tudnátok segíteni ebben a feladatban?
Itt a kép mégegszer ha a másik linken nem sikerült megnitni:

Ha a szöveget vágólapra tudod tenni, akkor másold be egy keresőbe. Ami illik a kockákba, az lesz a megoldás.
Egyébként egyet sem tudsz közülük?

#4: a mai iskolasok nem ismerik a google-t.. 😂
Vagy csak lusták használni.. mert a találatok között valogatni kell.. nincs rá idejük fb-ozás közben. 😎

Nyugodtan le lehet nullázni, jelentem, én sem tudom megcsinálni, pedig picit már elmúltam hatodikos. Ez valami versenyfeladat, vagy mi a szösz? (Mer' ha nem, a könyvben meg lennének a válaszok, oszt slussz.)
Nem vagyok biológus (ez hamar ki fog derülni, ha túl nagy hülyeségeket írok), és mondom, milyen gondjaim akadtak, aki pedig gondolja, írja meg, hol csesztem el, de nagyon.
Napraforgóra nem cucc rákeresni: őszirózsafélék vagy fészkesvirágzatúak - na ez így nem fér be, de "őszirózsák"-nak már igen, hurrá megvan az első.
A második már nem volt ilyen egyszerű (s ha esetleg a gaméta a megoldás, akkor pláne nem hatodikos - ha nem, bocs)
Az egész cuccból fura módon egy dologra emlékeztem ált.isk. koromból - hogy a pillangósvirágúak gyökérzete a levegő nitrogénjét köti meg (a fenyő se tudja, ez miért maradt meg). Azért utánanéztem, oké, baktériumok, de nitrogén stimmel. Amikor beírnám, nem jön ki. Mit szúrok el?
Nyolcas vadrózsától kezdve bármi lehet... nem tudom; kilences, ha nem hagyma vagy gumó, akkor mi? Levélerezet lehet elágazó meg párhuzamos (nem jegyeztem melyik szikesé melyik), egyik se jó ide. 11-esre találtam egy olyat, hogy rhizoma, de az meg mit keresne hatodikban? 8-asra azt találtam, hogy vitorla (külföldiül: vexillium), azok se jók. A kambiumra a fél világ azt írja, osztószövet, a másik fele meg kötőszövet... feladtam.
Szóval, míg teljesen egyetértek azokkal, hogy mások helyett ne írjuk már meg a lecót, és ott a gugli... biológusok, segítség! Mit szúrok el, hogy ennyire nem találom a megoldásokat.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!