Hogyan kell kiszámolni ezt a matekegyenletet a számológépben?
Figyelt kérdés
fx 570ES számológépen melyik az az opció, ahol ezt az egyenletet be tudom ütni?
0,2 = y / (10 - y) x (10 - y)
Az eredmény 5
2022. máj. 1. 20:40
11/23 anonim válasza:
Nincsen sehol se törtvonal?
illetve csak ilyen kicsi van, ahogy te írtad?
12/23 A kérdező kommentje:
Te a számlálóba (10-y) * y-t írsz, a könyvben a számlálóban csak y van.
2022. máj. 1. 22:30
13/23 A kérdező kommentje:
Az egyenlet bal oldalán 0,2 van, az egyenlet jobboldalán pedig y a számlálóban TÖRTVONAL (10-y) szorozva (10-y). Ez van a könyvben.
2022. máj. 1. 22:31
14/23 anonim válasza:
Azért kérdeztem: VAN TÖRTVONAL???
Mert ha igen, és itt nem tudsz jóóó hosszú törtvonalat írni, akkor HELYETTE zárójel KELL!!!
15/23 anonim válasza:
Akkor bizony az egyes írta jól, és bocsánatot kellene kérned tőle.
16/23 A kérdező kommentje:
Van törtvonal!!!
2022. máj. 1. 22:34
17/23 A kérdező kommentje:
Miért kellene bármiért is bocsánatot kérnem? Egy kérdést írtam ki, abban a reményben hogy hátha tud valaki segíteni, hogy hogyan kell beütni a számológépbe ezt az egyenletet, a mode setup-nál. Kérjen bocsánatot az, akinek nincs jobb dolga, mint a valódi segítség helyett beszólogatni.
2022. máj. 1. 22:35
18/23 A kérdező kommentje:
Egyébként meg mindvégig te vagy az egyes.
2022. máj. 1. 22:36
19/23 anonim válasza:
Aha.
Számold csak meg a pipáinkat.
EGYEZIK???
Megint csak terelni akartál, csúnya dolog volt.
Ha lehet, szokj le erről, mert később utálni fognak a kollégák, aztán kirúgnak majd a munkahelyedről, ha ilyen leszel.
Amúgy a számológéppel nem tudom, mit akarsz, előbb meg kell oldani az egyenletet, ahhoz nem kell gép.
Megoldani pedig úgy kell, ahogy órán tanultad.
20/23 A kérdező kommentje:
Nem értem, hogy miért válaszol olyan, aki nem is ért hozzá. Ha unatkozol, akkor keress magadnak jobb elfoglaltságot, a "hangnemedből" pedig vegyél vissza!
2022. máj. 1. 22:48
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!