Norton és Thevenin tétellel tudnátok segíteni?

Sokan megköszönik.
Más hozzászólók meg néha azt követelik, hogy a kérdező már a kérdésben mondjon köszönetet. Ami szerintem nem helyénvaló, nem logikus.

"Norton és Thevenin tétel alkalmazásával kellene megolndani ezt a feladatod"
Pl. nézd meg a lenti linken a példát. Tegyed az A és B pontokat az R1 két lábára. Forgasd el a rajzot 90 fokkal és tedd át a feszültségforrást a bal oldalra. Szinte ugyanazt fogod kapni.
Vagy a Norton-tétel hasonlóan innen:

1-es vagyok
krwkco, látod, már majdnem eltelt négy óra mióta feltette a kérdést, te megpróbáltál segíteni neki, de sehol semmi reagálás. Gondolom nem egy hónap múlva kellene a megoldás, hanem hamarosan. Egyébként már szépen, rajzokkal kidolgozva meg van a megoldás, fel is tehetném valahova az internetre, de érthető okokból nem tehetem. Csak annyit, hogy ebből az LTspice XVII áramkör szimulátorban készült rajzból kiderül a végeredmény:
Ez viszont édeskevés a feladatban kívánt megoldáshoz. Kérdező! Semmi visszajelzés? Jó, akkor részünkről is semmi. Esetleg arról lehet szó, hogy egy hét múlva ide teszem a megoldást.
Köszönöm a válaszokat!
Bocsánat hogy hamarabb nem válaszoltam, nem nagyon volt időm. Végül többen összeültünk és sikerült megoldanunk a feladatokat.

1-es vagyok, dicséretes, ha sikerült megoldani, akkor visszavonva minden kritika. Az én megoldásom:
Nektek is ez lett az eredmény? Persze bizonyos részletekben másként is el lehet jutni a megoldáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!