Jól értem a negatív és pozitív számok összeadását, kivonását?
Vizuálisan úgy képzelem, hogy a számegyenesen lépkedek jobbra-balra, amennyit éppen kell.
Nos, van aki egy táblázat is, amely tartalmazza azokat a matematikai szabályokat, amelyek a műveletek egyszerűsítésére vonatkoznak:
(+)+(+)=+
(-)-(-)=+
(+)+(-)=-
(-)+(+)=-
Ezt akkor használom, ha két műveletjel egymás mellett van.
Példával:
(-1)+(-3)=
A (+) és a (-) jelet, mivel egymás mellett vannak, átváltom (-)-ra.
Tehát ez lesz műveletből:
-1-3= (-4)
Azért ennyi, mert visszafelé lépek a számegyenesen 3 fokot, így pedig (-4)-et kapok.
Jól értem a témát?
Igen.
Esetleg egyszerűsítheted a fejedben a táblázatot: két ugyanolyan előjel mindig + lesz (+ + vagy - -), két különböző meg mindig - (+ - vagy - +).
Most, hogy ezt tudod, töröld szépen a regisztrációdat a gyk-ról, mert 16 éves korod alatt nem írhatsz ide.
1-es, rosszul tudod:
5-(-3)= 5+3=8
> (+)+(+)=+
> (-)-(-)=+
> (+)+(-)=-
> (-)+(+)=-
Én ezeket nem tudom értelmezni, szerintem nincs olyan értelmezésük, amellyel mindegyik stimmel.
Felnőtt vagyok, 18 feletti.
Otthagytam a középiskolát, de úgy döntöttem, visszamegyek oda, mert le akarok érettségizni. Csak sokat felejtettem, ezért elkezdtem az általános iskolai tananyagtól átvenni a matekot is.
Még a 11-12. osztályt kell elvégeznem.
Vettem egy 5. osztályos NAT 2020-as tankönyvet. Aszerint haladok, és végig egyek még a 6,7,8,9,10-es anyagon gyorsan.
Aztán visszamegyek 11.-be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!