Akkor is kötelező elolvasnom a vallási szentiratokat, ha ellenzem és idióta, hülye, baromságnak tartom a vallást?
A degenerált magyartanárom kitalálta, hogy el kell olvasnom még egypár vallási tartalmú szentiratot, mivel a filozófiatanár is unszolta, meg versenyen is indított. El kellene olvasnom a Tao-te-kinget, a Koránt, illetve a Talmud és a Tipitaka néhány részét. Nekem éppen elég volt a Biblia teológiai áltudományos agymosása.
Azokat a könyveket, amelyeket el kellene olvasnom legszívesebben máglyára hajigálnám, ledarálnám vagy még meg is taposnám. Tudományos tény, hogy ami benne van, az mind idiótaság és nem létezik. Ez tény.
Muszáj elolvasnom, ha a tanár azt mondta, hogy olvassam el a bizonyos részeket vagy könyveket májusig?
SÜRGŐS LENNE, MERT RETTEGEK ATTÓL, HOGY A VILÁGLÁTÁSOM ÁTFORMÁLNÁ ÉS MEGGYŐZNE A HÜLYESÉG ÉS MÁR NEM IS ELLENEZNÉM.
#23.
Én kérdeztem előbb. Miért lennék jobb vagy több ember, ha elolvasnám ezeket a könyveket?
Ki mondta, hogy több vagy jobb leszel tőle?
Műveltebb esetleg, de empátiát nem ad hozzá, szóval nem érdekes.
Ha olvastad volna a Koránt, akkor most tudnád, hogy nem csak vallási témája van, hanem jogi is. Érdekes, hogy az iszlám követői, milyen jogi kérdésekkel foglalkoztak, ezekre milyen választ adtak. Milyen volt a világképük stb.
Szóval, te tudatlan vagy, lenne még hová fejlődnöd. Meg van egy pszichés defektusod is,
Lao ce: Tao-te-king - Karátson a pontosabb fordítás
„Dsuang Dszi álmodja a lepkét, a lepke őt és mindhármunkat én.”
Az élet csak egy álom.
Korán. Bonyolult, elég részletes, nagy hatású. A több nejűség nem rossz.
Kicsit sok benne az agresszió. Finomabban is ki lehet végezni emberkéket. Meg 6 éves kislánnyal összeházasodni (Fatime)… Bizarr.
Talmud – jó- Amúgy anti-keresztény. A passzusok Jézusról elég elítélőek. Ráadásul mi magyarok vagyunk benne Nimród, Góg és Magóg. Magyarellenes is. Sajnos.
Tipitaka – Buddhizmus – „A lét szenvedéssel teli.” Lélekvándorlás, végül a mennybe jutsz – Nirvána. Mantrák, szerzetesközösségek… Ne feszítsd túl a húrt, maradjon a lélek harmóniában.
Biblia – újszövetség. Jézus a jóemberkedés netovábbja. A legnagyobb hatású vallásalapító ma.
De vagyona: 0, szaporodási rátája: 0, Önvédelmi ösztöne: 0. Ez életpálya modell lenne? Nem gondolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!