Akkor is kötelező elolvasnom a vallási szentiratokat, ha ellenzem és idióta, hülye, baromságnak tartom a vallást?
A degenerált magyartanárom kitalálta, hogy el kell olvasnom még egypár vallási tartalmú szentiratot, mivel a filozófiatanár is unszolta, meg versenyen is indított. El kellene olvasnom a Tao-te-kinget, a Koránt, illetve a Talmud és a Tipitaka néhány részét. Nekem éppen elég volt a Biblia teológiai áltudományos agymosása.
Azokat a könyveket, amelyeket el kellene olvasnom legszívesebben máglyára hajigálnám, ledarálnám vagy még meg is taposnám. Tudományos tény, hogy ami benne van, az mind idiótaság és nem létezik. Ez tény.
Muszáj elolvasnom, ha a tanár azt mondta, hogy olvassam el a bizonyos részeket vagy könyveket májusig?
SÜRGŐS LENNE, MERT RETTEGEK ATTÓL, HOGY A VILÁGLÁTÁSOM ÁTFORMÁLNÁ ÉS MEGGYŐZNE A HÜLYESÉG ÉS MÁR NEM IS ELLENEZNÉM.
Mi bajotok van a vallással? Feltéve, hogy nem te vagy a pszichológusos vallás ellenes gyerek?
Vagy úgy tekintesz rá, mint kötelező olvasmányra (oké, a Candide-ot én is felgyújtottam volna), vagy nem olvasod el. Nem fognak kivégző osztag elé állítani.
Egyébként igen, lehetnek érdekesek is, és nem kell attól félned, hogy átformálják a világlátásod, ha alapból nem vagy hajlamos rá, és ellenzed.
Én például imádom az ókori mitológiát, na és?
Viszont most megyek bikát áldozni Posszeidonnak.
Nem tudom miről beszélsz, de nekem az a bajom vele, hogy a világ egyik legundorítóbb férge, amit ki kell szedni a társadalomból.
El kell olvasnom, ha nem akarom?
Nem, nem lehetnek érdekesek. Hogy a fenébe lehetne érdekes a taoizmus, a judaizmus, az iszlám, a buddhizmus vagy a kereszténység? Hogy?
Én attól még félek attól, hogy meggyőzne valamilyen érvvel és érdeklődni kezdenék felé és már nem ellenezném és vetném meg őket.
Mint mondtam, nem kell.
Max egyest kapsz, és nem érsz el helyezést a mit tudom én milyen versenyen.
Legyél erős, de meg kell tudnod: a világ nem körülötted forog...
Szóval azért, mert neked nem az, másnak lehet érdekes.
Ahogy a "kollégádnak" is jeleztem (megjegyzem az arrogáns stílus igencsak hasonló), van a vallásoknak történelmi, és filozófiai háttere és hatása is az emberiségre nézve.
Nem kötelező hinni, de attól a másik nem rosszabb, vagy te nem vagy jobb, mert nem értesz vele egyet.
Történelmileg nem csak felfedezésekkel lehet hatni a világra.
A kódexek az ő munkájuk révén terjedtek, mielőtt a könyv nyomtatást (amivel először a Bibliát sokszorosították) feltalálták volna, vallásháborúk, reformáció, vallás és államok kapcsolata... Oktatás... Művészetek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!