Ki volt Pál apostol? Hová írt leveleket?
Annyit tudok, hogy Pál apostolról lett elnevezve a pálifordulat.
Szóval hogy ő volt az egyik legnagyobb utálója utána meg egyik legnagyobb terjesztője Jézusnak, de azt hogy hova írt leveleket sajnos nem tudom. Szóval aki ki tudja egészíteni a tudományom illetve tudja hogy hová írt leveleket akkor légyszi írd le. Előre is köszi aki segít!
(Googleén már néztem)
1. Fogsz egy Bibliát.
2. Kinyitod az újszövetség tartalomjegyzékénél.
3. Ami úgy kezdődik, hogy Pál levele, na azt mindet ő írta. A városneveket gondolom meg felismered.
Mindez kevesebb idő, mint ide kiírni a kérdést.
Kedves kérdező, a világért meg nem akarnálak bántani, de megnézted egyáltalán a linkeket?
Igen, kétszer 30 is vagyok, és begyöpösödött agyammal azt hinném, a fiatalok otthonosabban mozognak a számítógép, az internet világában, mint én, vén banya (de legalább nem vasorrú:))
Oké, nincs Bibliád. Nem kell, hogy legyen, nekem se volt sokáig. De meg fogsz lepődni, beírod a gugliba, hogy Biblia (esetleg azt is, hogy online, bár azt nem muszáj), és dobálja ki az elektronikusan olvasható, letölthető Bibliákat.
Ha rákattintasz az első linkemre, a kapott találat így fest:
Neve alatt található művek (a fő cím ugyanis Pál apostol)
- Pál levele a rómaiakhoz -- szerintem akárhány éves is vagy, Rómáról biztos hallottál, mert hogy Korinthosznak vagy Thesszalonikinek utána kell nézned, rendben van, na de Rómának... már bocs. (És mielőtt felháborodnál, erre válaszoltam: "Leginkább arra lettem volna kíváncsi hogy hova írt leveleket")
- Pál első levele a korinthosziakhoz
- Pál második levele a korinthosziakhoz
- Pál levele a galatákhoz... stb.
A második linkemen ismét ott vannak sorban a levelek, de - ahogy azt a harmadik link is mutatja - amelyikre rákattintasz, külön Wikioldalt találhatsz róla, amelyben pl. információkat olvashatsz:
1.A levél címzettjei, keletkezésének ideje és helye
2 A levél tartalma
2.1 A levél szerkezete
2.2 A levél kutatása
3 Földrajzi és természetrajzi ismeretek
3.1 Róma ... stb.
Mindenik levélnél ott vannak ezek az infók. Szóval elnézést, de mi a gond a kapott segítséggel? Le van tiltva nálad a linkre kattintás?
És akkor az "inkább mondjátok meg hogy hol tudnám elolvasni" kérdésre:
[link] - első találat:
Biblia | On-line Biblia
Online Biblia magyarul és angolul.
Jó olvasást, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!