6=√(15*y) /( )² 36=(15-y)*y tudna ebben segíteni h ebből h lesz másodfokú egyenlet?
Figyelt kérdés
2022. jan. 27. 15:41
1/6 anonim 

válasza:

( )² -- ez mi?
Meg meddig tart a gyökvonás?
2/6 anonim 

válasza:

Ja, most jövök rá, hogy ez nem két külön feladat, hanem elkezdted megoldani. De itt valami nagyon nem stimmel, egyszer 15*y van a zárójelben, aztán már 15-y, de azt meg, ki tudja miért, megszorzod y-nal...Inkább írd le csak a feladatot!
3/6 A kérdező kommentje:
5x+4x=36000
9x=36000 /:9
5x=5*4000=20000
4x=4*4000=16000
Ez után jön amit írtam elsőnek
2022. jan. 27. 16:25
4/6 A kérdező kommentje:
Mondta a tanárom h zárójel felbontás lesz utána meg másodfokű egyenlet lesz belőle, csak nem tudom h kell megcsinálni
2022. jan. 27. 16:27
5/6 anonim 

válasza:

Mi köze ennek a sok elsőfokú egyenletnek a kérdésben szereplő gyökvonásos egyenlethez??? Azt kértem, írd le a gyökös feladatot, erre ide ömlesztettél valami tök mást!
6/6 anonim 

válasza:

Inkább fotózd be az eredeti feladatot és tedd fel egy képmegosztóra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!