Nagyon kérlek titeket segiitsetek :' ( 6 osztályos lány. Hogy van ez?
Egy digitális mérleg az árut és a mérleg kijelzőjét látjuk.
(1800 gramm, 2160 forint)
a,menyibe kerül ebből a sajtból egy 1 kg?
b,hány forintot kell fizetni annak aki 65 dkg-ot vásárol?
c,menyi sajtot vehetünk 450 forintért?
Nagyonkérlek segitsetek magyarázátok már el :S
Megpróbálom elmagyarázni a lehető legegyszerűbben, nem tudom, mennyire lesz érthető.
Van 1800 grammod, és tudod, ez mennyibe kerül. Akkor meg tudod határozni, mennyibe kerül 1 gram: elosztod a 2160-at 1800-zal. Kijön, hogy egy gramm 1,2 forint - ezt már csak fel kell szoroznod annyi grammal, amennyire szükséged van.
A forintossal megcsinálhatod ugyanezt: megnézed, mennyit kapsz egy forintért (elosztod az 1800 grammot annyival, amennyi forintba az kerül), majd beszorzod 450-nel. Itt arra kell vigyázni, hogy egy forintra végtelen tizedes tört jön ki, így azt hagyd bent a számológépben és rögtön szorozd be, csak így lesz pontos végeredményed.
Szólj, ha még mindig nem érthető.
Nagyoon aranyosak vagytok hogy igy próbáltok segiteni nagyon köszönöm kezdem érteni de nem mégsem értem nem tudoom hülye vagyok a matekhoz:S
csak az a baj hgy megigérteem anyuméknak hogy 5 leszek mindenbőől évvégén ésebből 100% hogy nem és ha matekból nem leszek 5 fizikából sem :(
Nem tudod megkérni a matektanárotokat, hogy esetleg tartson néha egy-egy óra korrepetálást az osztályból azoknak, akik igényt tartanak rá? Vagy csak a mi matektanárunk volt ilyen rendes?...
Amúgy első, annak, aki már jobban benne van, nyilván az az egyszerűbb, amit mutattál (hiszen ugyanazt csináltuk, csak te már kihagytál belőle dolgokat), de először a logikáját kell megértenie, nem egy technikát, amit már csak reflexből csinál.
Bazeg, ez az elkurvult mai fiatalság! Most tényleg az nehéz, hogy 1800 gramm az 2160 Ft?
Ha 2160 Ft 1800 gramm, akkor 1 gramm úgy jön ki, hogy a 2160 Ft-ot elosztod 1800-zal. Ha 10 Ft-ba kerül 5 alma, akkor 1 alma ára 10 Ft osztva 5-tel.
Ha jól emlékszem, hatodikban mi már a törteket, vagy a hatványozást tanultuk? És ne mondja azt valaki, hogy hülye a matekhoz, max. retardált, mert a matematika valahol egyetem első évében kezdődik, addig minden szorzótábla meg hatványozás nehézségű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!