Mi a vers értelme? Valaki tud segíteni pls?
Figyelt kérdés
Az az irodalom HF, hogy fél oldalt kell írni (a4-es füzet) hogy mi a vers értelme, a 2. sor hogyan befolyásolja a jelentését?
Ez a vers: A dombon friss vetések tarka csíkjai: korbácsütések. Erről kéne írni. valami ötlet?
2010. szept. 8. 16:55
1/18 anonim 

válasza:

Olvasd el párszor, olvasd el az írás körülményeit, az író éleét a vers megíródásának az idején majd húzz rá valamilyen jelentést. Lényegében mindegy mit írsz, ha szerinted azt jelenti, a tanár nem köthet bele, csak valamennyire legyen köze a vershez.
2/18 A kérdező kommentje:
Ez egy Weöres Sándor vers, a címe Tavaszi vetés. Eddig ezt írtam le:
A vers eleinte vidám hangulatú, ám ezt a "korbácsütések" megváltoztatja. A költő a vetéscsíkokat korbácsütésekhez hasonlítja, vagy a korbácsütéseket azonosítja a friss vetéssel. Az első és a második sor között kis ellentmondás van, mert az első sor a tavaszt, a kiviruló színes természetet írja le, míg az utolsó a kínhoz, a kényszerhez, a sanyarú sorshoz kapcsolódik.
Ez negyed oldal :\
2010. szept. 8. 17:18
3/18 anonim válasza:
Nekem is ez a házi feladat :D véletlenül nem Szegedre jársz a Gábor Dénesbe? mert ha nem akkor le másolom xD
5/18 A kérdező kommentje:
Igen :D Kivel van szerencsém :D?
2010. szept. 8. 17:59
6/18 A kérdező kommentje:
ráadásul ketten is? xD
2010. szept. 8. 18:03
7/18 A kérdező kommentje:
De ne másoljátok le mert észreveszi
2010. szept. 8. 18:13
8/18 anonim válasza:
háhháá.... ne máár... ki másolja méég rajtam kívüül..? ez vicces.. :D:D:DDDd
9/18 anonim válasza:
akkor most máár magamtóól íírok vmi szart
helóó 9.E :P:PPPP
10/18 A kérdező kommentje:
te jó ég mostmár hárman vannak. Holnap úgy is kiderül hogy ki másolta le :D De hogy magyarázzuk ki??
2010. szept. 8. 18:39
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!