Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Milyen kisebb részecskékből...

Milyen kisebb részecskékből épülnek fel a kémiai részecskék? Sorold fel a nevüket és a jelüket is!

Figyelt kérdés

Itt most a protonra, neutronra, elektronra gondol vagy az atomokra, ionokra, molekulákra?

Mert a p+, n° és az e- ezek a jelek de az atomnak ionnak és molekulán is van jele?

2010. szept. 4. 13:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Az atomnak, molekulának, ionak tudtommal nincs jele, szóval szerintem, a p+-ra, a n°-ra, és az e--ra gondol a feladat.
2010. szept. 4. 13:52
 2/7 anonim ***** válasza:

Wikipedia a barátod

"Az atomok a legkisebb kémiai részecskék."

Többihez a könyvet kéne csak kinyitni.

2010. szept. 4. 13:55
 3/7 anonim ***** válasza:
Az atomok atommagból (amik protonból, és neutronból), és elektronokból állnak. Nem az atom a legkisebb részecske. Első voltam.
2010. szept. 4. 13:58
 4/7 anonim ***** válasza:
Legkisebb KÉMIAI részecske az atom. Nem mindegy a megfogalmazás, fölöslegesen ne olts le. Kössz. A protonm, neutron már elemi részecske.
2010. szept. 4. 14:01
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja, bocsi, nem figyeltem eléggé, igazad van. Akkor tehát a feladat megoldaása p+, n° és e-. Utolsó tényleg bocsi, figyelmetlen voltam.
2010. szept. 4. 14:04
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi, én is erre gondoltam.
2010. szept. 4. 14:10
 7/7 anonim ***** válasza:
Az atom jele az elem neve is egyben. A K a kálium atomját és a káliumot mint elemet is jelöli.
2010. szept. 4. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!