Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Fizika házi, kaphatnék egy...

Fizika házi, kaphatnék egy kis segítséget?

Figyelt kérdés

a) Egy 10 cm átmérőjű fém gömb, +2 μC töltére tesz szert. Mennyi elektront veszített, mekkora az elektromos potenciálja? Mi történik a gömbbel, ha földeljük?

b) Az 50 μF kondenzátort 60 V-s feszültségre töltjük fel. Határozd meg az elraktározott elektromos töltésmennyiséget és a feltöltési munkát! Milyen hatások jelennek meg kisütéskor?

c) Három kondenzátor felhasználásával ( 20 μF, 40 μF, 60 μF) építs olyan kapcsolásokat, melynek , maximális, illetve, minimális lesz a kapacitása!

Ennyi lenne, előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat! (aki meg be akar szólni, annak annyit, hogy gimiben vagyok, kötelező a fizika, de amint lehet elfeljetem és soha többet nem foglalkozok vele...)

2021. nov. 1. 07:40
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

És mi lenne az a kis segítség? Hol akadtál el?

Megoldani nem fogom helyetted.

2021. nov. 1. 07:47
 2/11 A kérdező kommentje:
Úgy az egészet nem értem. Mik azok a jelek és mit meg hogy kéne számolni... Ha valakinek van kedve meg is oldhatja felőlem az egészet, nem szükséges értenem
2021. nov. 1. 07:52
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Megoldás menete:

1.) Tankönyv fellapozása.

2.) Vonatkozó részek értő átolvasása.

3.) A megszerzett ismeretek birtokában a kérdéskört érintő alapszintű feladatok megoldása.

Ellenkező esetben a kérdés átrakásának kérése a Közoktatás / Házi feladatok témába, hátha ott van kedve valakinek ezzel vesződni.

2021. nov. 1. 08:42
 4/11 A kérdező kommentje:

Elvileg abban van mostmár, ahogy látom...

Egyébként tankönyvem nincs, és online kaptuk a feladatot. Szóval így pöppet nehéz lenne.

2021. nov. 1. 08:59
 5/11 anonim ***** válasza:
66%

Gimiben azért már elvárható lenne némi önállóság:

[link]

2021. nov. 1. 10:02
 6/11 anonim ***** válasza:
Nemaz utolsó pillanatban kéne nekiállni, kapkodni
2021. nov. 1. 10:23
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek az igazán hasznos kommenteket... De nem tanácsokat és kioktatást kértem. Szóval ha nagyon muszáj megszólni, akkor kérem privátban tegyétek!
2021. nov. 1. 12:06
 8/11 anonim ***** válasza:
Ejj de bunkó flegma valaki 🙄
2021. nov. 1. 12:48
 9/11 A kérdező kommentje:
Nem bunkóság, csak nem értem hogy miért kell kioktatni, mikor nem kértem. Itt aztán sosem kapni értelmes segítséget, helyette viszont szidnak mindenért. Szóval kedves 8-as, csak pöppet elegem van a sok igazán kedves és jóindulatú emberből, már ha érted mire gondolok. De amíg szépen fogalmazok, addig nem köthet belém senki
2021. nov. 1. 13:44
 10/11 Tom Benko ***** válasza:
51%
Szívesen segítek, ha látom, hol akadtál meg. Egyelőre csak kihánytad ide a kérdéseket, hátha lesz egy balek, aki megcsinálja helyetted. Hát, azt várhatod. Szóval muti, mire jutottál, vagy tegyél fel megfelelő kérdéseket.
2021. nov. 3. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!