A II. világháborúnak mik a jellemzői?
Ugyanezt a tanárod nem tudja elmondani?
Nagy vonalakban azt kell tudni, hogy mikor volt, meddig tartott, hol volt, kik voltak a nagyobb ellenfelek (Antant-Tengelyhatalmak, azokon belül ki kinek volt a szövetségese), mik voltak a háború kirobbanásának előzményei és okai, a háború következményei, ennyi már bőven kiteszi a szóbeli idejét. Emelt szinten ennél többet és részletesebben várnak el, gondolom nem emeltezni akarsz.
Hát- 39 és 45 között történt.
Úgy kezdődött hogy Hitler megtámadta a Lengyeleket. Varsót asszem 48 óra alatt elfoglalták.
Ugye 2 frakció volt. Elfelejtettem a nevüket.
Anglia-Franciaország-USA-Oroszország Szövetségesek?
És Németország-Olaszország-Japán-Ausztria-Magyarország stb Tengelyhatalom talán.
Amerika elsőként akkor lépett be a háborúba amikor Japán megtámadta Peral Harbort (Egy katonai bázis Hawaiinál), 1941-ben.
Ezért mondják hogy volt egy nyugati és egy keleti front.
Nyugati színtér Európa, Keleti a csendes óceáni térség
(A the Pacific sorozat pl jól elmagyaráz pár dolgot, A hősalakulat mag a nyugati szintéren Normandia, Franciaország stb részen)
Az Amerikai katonaság Európában 1944-ben csatlakoztak be. Ott is talán Anglia miatt.
Amíg a nácik zsidókat meg cigányokat írtottak addig az Amcsik a Manhattan terven dolgoztak(atombomba), az Angol hírszerzés meg az Enigma kódólt üzeneteinek feltörésén.
Ja még Afrikában is volt valami Rommellel
"Ugye 2 frakció volt. Elfelejtettem a nevüket."
Frakciók a parlamentben vannak, ugyanis a szó jelentése parlamenti képviselőcsoport. Tudom hogy az angol megfelelőjét (faction) használják ilyen kontextusban is, de a magyarban nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!