Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Egyszerűen hiába próbálok...

Egyszerűen hiába próbálok megtanulni verset, nem tudok! Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 6.osztályos vagyok. Nem tudom megtanulni A walesi bárdokot. 2 oldalt adott fel a tanár. De 1 nap alatt csak 2 versszakot tudok megtanulni. Ezen kívűl még van mit magolnom, mert ott van még a Himnusz, a Szózat, a nyelvtan szabály, az angol szódoga szavai. Nagyon idegesít ez a vers, szerintem karót fogok kapni, egyszerűen akárhogy próbálkozok,járkálva is próbáltam, rengetegszer írtam le a gyakorló füzetembe nem megy. Nem vagyok képes megtanulni. Mit tegyek??

2021. okt. 17. 15:02
A kérdező szavazást indított:
Hagyd az egészet, egy karó miatt még amúgy sem fogsz megbukni
Addig próbálkozz, míg megy a vers
18 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
83%
Bontsd apró részletekre. Elmondod magadban az első versszakot, amit már tudsz, és a következő 2 sort. Ezt ismétled, amíg üzembiztosan nem megy. Utána hozzáadod a következő 2 sort.
2021. okt. 17. 15:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Hiába próbálom, egyszerűen nem megy. Mindent próbáltam már, ezt is
2021. okt. 17. 15:06
 3/9 anonim ***** válasza:
88%

Akkor 1-est kapsz. Nem dől össze a világ.

Verset egyébként is úgy érdemes tanulni, hogy felvételről hallgatod, közben a szöveget olvasod. Youtube-on egy rakat jó előadás van nevesebbnél nevesebb színészek előadásában, szóval van miből válogatni. Ez azért is jó, mert akkor legalább azt is látod, hogy hogyan érdemes elszavalni (hol kell szünet, ilyen-olyan hanglejtés, stb.), nem csak monoton módon felmondod.

Amúgy fura, hogy nem tudod megtanulni, a legkönnyebben tanulható versek közé tartozik.

2021. okt. 17. 15:14
 4/9 A kérdező kommentje:
Sajnos ilyenek a képességeim, nem tudom megtanulni. Igen, valószínű 1-es lesz.
2021. okt. 17. 15:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Hallgasd az aktuális részt, egy idő után belemászik a füledbe :)

2021. okt. 17. 15:21
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm,de inkább választom az 1-est,különben is az irodalom tantárgy nem igazán érdekel:/
2021. okt. 17. 15:25
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem már ki vagy, pihenj egy kicsit és utána próbálkozz újra.
2021. okt. 17. 15:35
 8/9 anonim ***** válasza:
34%
Szerintem még hatodikasként nem a gyakorin kellene lógni.
2021. okt. 17. 16:39
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem lógok a gyakorin. Csak tanulási tippeket kértem. Köszönöm a tippeket, valamelyik bevált, már megy az első 4 versszak.:D
2021. okt. 17. 19:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!