Az ember tragédiája nagyon unalmas mű? A gyereknek kötelező olvasmány lesz és arra gondoltam megnézzük színházban.
Inkább olvasd el a gyerekkel együtt és beszéljétek meg a történetet. A színdarabok (meg filmek, rajzfilmek) általában eléggé eltérnek az eredetitől, ha annak alapján felel a gyerek vagy ír beadandót, akkor nagyon nem az lesz belőle, ami kellene.
De egyébként nem unalmas, csak a szövegezése elég régies.
Nagyon jónak tartom, ha megnézitek szinházban, hiszen az általános műveltség része ez a darab.
Viszont: NE az elolvasás HELYETT nézzétek meg, előbb olvassátok el, hogy egyértelmű legyen, hogy mi játszódik a színpadon!
A szinpadra állított és ott előadott darab nagyban tükrözi a rendező elképzelését, beállítottságát, tehát csak többé-kevésbé azonos az íróéval.
.
Javaslom, olvassátok el, ahogy Madách megírta, aztán, ha látványosságot akartok, nézzétek meg színházban!
Hát az Antigonén átverekedtem magam, mert rövid volt, de azon kívül én utáltam bármi nemű kötelezőt olvasni, mást meg megnéztünk színházban (Képzelt beteg, Tóték) de az Ember tragédiája az a mű, amit egyenesen imádtam!
Igaz, velünk nem olvasatták végig, csak részleteket, de azok mind tetszettek.
Szerintem is érdemes akár szakaszonként együtt olvasni, hogyha valami nagyon zavaros a szövegezés miatt, az ne vegye el a kedvét és meg is értse miről van szó. Mert nyilván minden úgy élvezetes, ha értjük is :)
Ez a Candide-ra nem vonatkozik, az akkor is élvezetes, ha a felét érted.
Én mindenképp egy olvasás+színház kombót ajánlanék.
És most meg is jött hozzá a kedvem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!