Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan alakítsam át ezeket...

XR115 kérdése:

Hogyan alakítsam át ezeket értelmes kérdő mondatokká? Mit kell még közéjük írni?

Figyelt kérdés

What / be / your town like?

What / be /your house like?

What /be / TV like in your country?

#mondat #angol #fordítás #communicative
2021. okt. 12. 17:59
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy ne lőjjük le rögtön a "poént": am/is/are létigék közül kell választanod. :)

Tudod, mi a különbség köztük? Valami tipp esetleg?

2021. okt. 12. 18:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A "be" létige megfelelő alakját kell használnod a mondatokban.
2021. okt. 12. 18:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Jó és az mi??
2021. okt. 12. 18:44
 4/8 anonim ***** válasza:

"be" = "lenni, létezni"

Névmások mellé állítva (ahogy pl. egy angolórán is láthatod) így néz ki a kicsike (névmás + "be"):

én / I > I am

te / you > you are

ő / he, she, it > he is

mi / we > we are

ti / you > you are

ők / they > they are

Annyi itt a trükk, hogy egyes számnál (ő) a "be" "is" lesz, többes számnál pedig (pl. ők) "are". Egyedül az "én" (E/1) lesz "am" (Ha pl. azt akarod mondani, fiú vagyok, akkor: I am a boy).

2021. okt. 12. 18:58
 5/8 A kérdező kommentje:
oke, de a your -nak mi lesz a létigéje??
2021. okt. 12. 19:08
 6/8 anonim ***** válasza:

A "your" azt jelenti "tied". Nem ahhoz viszonyítod a létigét, mert nem az az alany (alany = névmás).

A 3 mondatodban az alanyok a következők: town, house, TV.

Ezek egyes számban levő dolgok (többes számban lennének, ha pl. "houses" = "házak" lennének). Ebből következik, hogy a névmásuk az "ő" (E/3),pontosabban az "it" lesz (mivel élettelen dologról beszélünk). Ahhoz pedig, mint a fenti ábra is mutatja az "is" létige tartozik.

2021. okt. 12. 19:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Az első mondatod így hangzik magyarul: Milyen a városod? (="Milyennek lenni a városod?")

>> What is your town like?

(mert "town" az alany (vagy ha úgy tetszik a fenti táblázat alapján névmás) aki "ő"-nek (E/3) számít, hozzá pedig mindig az "is" létige tartozik)

Így tovább a másik 2 mondatot is.

2021. okt. 12. 19:17
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, am meg mielőtt láttam volna a választ leesett
2021. okt. 12. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!