Matematika kombinatórika segítség?
Most kezdtem a kilencediket és matekból a kombinatórikával indítunk. Én hiányoztam mikor az osztályom írt a permutációból, variációból, stb
És a többieknek se ment túl jól, én se értek belőle semmit.
Holnap első órában kéne írjak belőle. Valaki valami gyors tanáccsal ha tudna szolgálni jó lenne! 😅 köszi előre is!
*kombináció a harmadik
Csak nem jutott eszembe

Gyorssal nehezen. Legközelebb jusson előbb eszedbe. Most ezt az egyest benyeled, legközelebbre meg megtanulod.
Egyébként nem egy nehéz témakör, de nehéz elsajátítani.

Kombinatorika nem éppen kézzelfogható ezért is nehéz.
A kombinatorika az amivel kb mindenkinek sokat kell foglalkoznia. Van 1-2 dolog ami logikus, de a legtöbb feladat inkább arra megy rá, hogy a szövegkörnyezetből felismerd, hogy mit kell használni.
Tipikus amikor sorbarendezel
Kihúzol és visszarakod
Kihúzod és nem rakod vissza.
Talán még van egy, de most hirtelen nem ugrik be + utóbbi kettőt van, hogy megbolondítják egy olyan szóval, hogy "mennyi a valószínűsége". Na az annyit tesz, hogy a már meglévő képletet elosztod az összes lehetőséggel.
Háth... a 6-ból egy feladat ha ment..:"D
2 hetet hiányoztam amikor vették úgyhogy elég nehezen megy, sőt kb semennyire.. Úgyhogy igen ez egy egyes várhatóan
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!