Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogy mutassam be a könyvem?

Hogy mutassam be a könyvem?

Figyelt kérdés
Jack London A vadon szava c. könyvet kellene bemutatnom az osztályomnak és ajánlanom.Nem tudom,hogy csináljam.SOS
2010. aug. 28. 09:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Elolvasod, és úgy kell majd mesélned róla, hogy felkeltsd az érdeklődésüket.

Nyilván egy összefoglalót érdemes mondani, hogy miről szól...meg ha esetleg sok időd van, akkor a kedvenc részt is felolvashatod akár...

2010. aug. 28. 10:14
 2/4 anonim ***** válasza:

Ki az író, pár mondatban.

Miért választottad ezt a művet, hol találtál rá stb. (ha választottad)?

Miről szól?

Miért tetszett, miért ajánlod másoknak, miért jó könyv?

Ha nem tetszett, végülis azt is el lehet mondani, csak az nem biztos, hogy építő jellegű.

2010. aug. 28. 10:18
 3/4 anonim ***** válasza:

Én általában úgy csináltam ezeket, ahogy jött, csak kimentem a könyvvel, és beszéltem.

Ami általában nem rossz: Kiválasztasz egy jó részt a könyvből, ami érdekes, és megragadja az osztály figyelmét, és felolvasod. Aztán mondasz valami olyat, hogy "Jack London könyve, A vadon szava erről és erről szól", tömören, egy mondatban (pl. a Rómeó és Júliáról "a társadalom örök ellentéteit dolgozza fel két ellenséges család, két fiatal szerelmes történetében"). Aztán emeld ki, mi tetszett a könyvben, a cselekményben és az író / fordító stílusában. Aztán elmondhatod, mi nem tetszett. Összegezd, hogy megérte-e elolvasni. Ha normális tanárod van, akár azt is elmondhatod, hogy nem érte meg elolvasni, lapos a sztori, stb., és ajánlasz helyette egy hasonló, jobb könyvet.

Ha nem olvastad, írj egy összefoglalót különböző forrásokból, tanuld be, mondd fel.

2010. aug. 28. 10:32
 4/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekünk a tanárunk mutatta be a könyvet, mivel a könyv egy része Alaszkáról szól és volt a teremben kivetítő, ezért szedett rengeteg érdekes képet Alaszkáról, bemutatta nekünk, beszélgettünk róla. Volt egy weblapja, amiben az íróról voltak érdekességek és ezt beszéltük át, röviden elmondta a történetet, de a sztori végét befejezetlenül hagyta, hogy felkeltse az ember kíváncsiságát.

Mi angolul olvastuk, a könyv nem rossz (párhuzamosan olvastuk magyarul), de a feladatok gyötrelmesek voltak.

Egyébként melyik iskolába kell? Város? :D

Jó munkát!

19/F

2010. aug. 28. 13:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!