Valaki segítene?
Töri házim van és leakadtam az utolsó kérdésnél.Videókat és a könyvet is olvastam de nem találtam a választ.Ez a legutolsó lehetőség volt hogy itt felteszem.A kérdés pedig ez lenne:
“Miért tekintette ellenségnek a szovjet hatalom az egyénileg gazdálkodó parasztokat?,,
A kérdés témája segítségként:Kommunista diktatúra a Szovjetunióban
A negatív válaszokat kérem hogy mellőzzétek!🙂
Nem tekintette annak automatikusan. Ahogy minden rendes diktatúrában az ilyen kérdések mindig úgy dőltek el, hogy valakinek valami miatt nem tetszettek ezek az emberek és megtehették, hogy központilag üldözzék őket. Tehát egyszer csak valakinek eszébe jutott, hogy az egyéni gazdálkodók nem jó emberek, főleg azért mert tudtak gondolkodni, a nagyobb birtokosoknak pénzük is volt, önállóak voltak. Kezdetben csak a kulákokat irtották, de őket tényleg kiirtották fizikálisan vagy mentek a Gulágra. Aztán kitalálták, hogy a kollektív gazdálkodás a nyerő, ami illeszkedett abba a trendbe, hogy minden tulajdonnak közösben kell lennie, ezért kezdetben szép szóval aztán erőszakkal megszüntették az egyéni gazdálkodást.
Volt-e ennek az egésznek előnye? Ha volt neki, akkor az volt, hogy az a hihetetlen méretű embertömeg, akinek semmilyen se volt az izomerején kívül kicsit jobb helyzetbe került. Nekik jó volt a kollektivizálás. A szabad parasztoknak meg nem. Illetve a földesuraknak sem, mert ők is elveszítették a földjüket és többnyire az életüket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!