Vállalkozás pénzügyeivel szeretnék kérdezni. Mik lehetnek a helyes válaszok? ( Ellenőrzés szempontjából teszem fel a kérdést )
A) Hitelnek csak a fizetendő kamat a költsége. (Igaz/hamis)
B) Melyik meghatározó illik a kezesre? (Hogyha az adós nem fizet akkor a kezes fizet, Hitelnyújtáskor kért biztosíték a kezes, mind a kettő igaz, egyik sem igaz)
C) Hitelbiztosíték azt jelenti, hogy ha nem folyósít a bank, az adós kérhet hitelt más banktól (Igaz/Hamis)
D) Melyik nem korszerű pénzügyi megoldás a rezsi befizetésére? (Beszedési megbízás, Banki átutalás, Netbankos befizetés, Sárga csekk)
E) Hitelfelvevőként a kockázat csökkentésének egyik lépése az informálódás. ( I/H )
F) Mi a hitelfelvételhez szükséges eljárás első lépése? (Hitelkérelem benyújtása, döntés a hitelfelvételről, hitellel megoldandó célok meghatározása, hitel lehetőségek összehasonlítása)
G) Bankszámlán a pénz mennyiségi számok jelzik, tehát a pénz nem kézzelfogható (I/H/nem minden esetben értelmezhető)
Előre is köszönöm a válaszolóknak!
A) Hamis
B) Mindkettő
C) Hamis
D) Sárga csekk
E) Igaz
F) Célok meghatározása
G) Itt nem értem teljesen mire gondoltál. A bankszámlán lehet rendelkezésre álló pénzkészlet, lehet lekötött betét, lehet befektetésben tartani különböző pénzkészletet, de mindezek hozzáférhetők. Előfordulhat olyan, hogy befektetésben tartod, és ha a lejárat előtt fel kell szabadítani a pénzeszközt, akkor elesel a kamatoktól, vagy a hozamtól. De ettől eltekintve a bankszámlán tartott pénzeszközök hozzáférhetőek.
Köszönöm a válaszod kedves anonim!.
Az a baj, hogy jobban sajnos nem tudom leírni, megfogalmazni az adott kérdést. Én se értem teljesen, talán arra kíváncsi, aki a tesztet alkotta, hogy az a pénz ami bent van nekem a bankba, jelen pillanatban kézzel megfoghatom-e? (hisz csak számok jelzik ezt nekem) - csak egy tipp .. Sajnos nem tudom, hogy hogyan értheti :/ Az egész tesztbe a kérdések hasonlóan voltak fogalmazva, semmi köze a leadott tananyagnak amit egész félévben tanultunk. :( De nagyra értékelem a válaszodat !!! Köszönöm
Nagyon szépen köszönöm a segítséget !!
Remélem valaha találkozunk és megtudom hálálni :)
Örülök, ha segíteni tudtam, és nem jár érte hála, bőven elég a köszönet!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!