Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » SOS! Matekba valaki tud segíteni?

SOS! Matekba valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés

Egy iskola végzősei, évfolyam-kirándulásra készülnek, amire előre szeretnék beszedni a pénzt. Ha mindenki 750 forintot fizetne, akkor a költségek fedezéséhez még más forrásbók 4400 forintot kellene szerezni, ha azonban mindenki 800 forintot ad bele, megmaradna 4400 forint felesleg.

1., A kiránduláson este színházlátogatást szerveznek, a diákokat 10 tanár is elkíséri. A nézőtér első néhány sorát szeretnék elfoglalni, amely nézőtéren az első sorban 10 szék van és hátrafelé haladva minden sorban eggyel több ülőhely található mint az előző sorban. Hány sort kell lefoglalni a társaságnak?

2., Az évfolyam matematikaátlaga 3,5. Tudjuk, hogy 50-en kaptak jelest, 40-en négyest és 16-an buktak meg. Hányan kaptak hármast és hányan kettest?

#házi feladat #matematika #színházlátogatás
2021. ápr. 21. 14:15
 1/7 anonim válasza:
1-es 4 sort
2021. ápr. 21. 14:22
 2/7 A kérdező kommentje:

le kéne vezetni és 12 lesz a megoldás az 1-nél

és 50 3-as és 20 2-es de ezeket le kéne vezetni, hogy hogy jön ki

2021. ápr. 21. 14:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Rajta vagyok az ügyön csak képküldést kell csinálnom
2021. ápr. 21. 14:43
 4/7 anonim ***** válasza:
2021. ápr. 21. 15:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem hogy ez hányadikos matek? Nagyon rég tanultam ilyeneket, de kijött :)
2021. ápr. 21. 15:11
 6/7 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! Ügyes vagy. :)

Végzős vagyok, érettségi feladat.

2021. ápr. 21. 16:04
 7/7 krwkco ***** válasza:

Ez érettségi feladat? Biztos, hogy nem óvodai ballagás?

Szemét vagyok, tudom, de azért ez megdöbbentő, hogy ilyen szint legyen egy matek érettségin.

2021. ápr. 21. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!