1/8 anonim válasza:
Ne itt irasd meg a házidat légyszíves.
2/8 anonim válasza:
Csináld meg amit tudsz és max majd kijavítjuk. Ne várd el hogy valaki teljesen megcsinálja helyetted főleg úgy hogy ez egyáltalán nem az a nehéz kategória ahogy átolvastam a mondatokat. Valahova gondolom le van írva a könyvben hogy mikor mi az adott szó ha azt átolvasod meg figyeltél órákon (mivel gondolom nem most kezdtétek) akkor simán meg lehet csinálni valameddig az alapján is.
3/8 A kérdező kommentje:
Ez ismétlés már 2 éve vettük utoljára már nem emlékszem hogy vannak a jeloleseket csak az állítmányt és az alanyt tudom és interneten sem találom hogy mit hogyan jelölünk és ezek a régi könyvemben vannak ami már nincs meg
2021. ápr. 4. 10:39
4/8 A kérdező kommentje:
Akkor legalább valaki írja le kérlek a jelöleseket tárgyat meg ezeket hogyan jelöljük
2021. ápr. 4. 10:42
5/8 anonim válasza:
A jelölések:
Állítmány: dupla, egyenes vonal, ágrajznál "Á"
Alany: szimpla, egyenes vonal, ágrajznál "A"
Tárgy: szaggatott vonal, ágrajznál "T"
Határozók: egy hullámos vonal, elé kisbetűvel a határozó fajtája pl.: helyhatározónál kicsi "h", ágrajnál ugyanennél "Hh"
Jelzők: pontozott vonal, elé írva a pontos fajta kezdőbetűje, pl.: birtokosjelző: Jbi (ágrajznál is)
6/8 A kérdező kommentje:
Köszi
2021. ápr. 4. 11:31
7/8 A kérdező kommentje:
Ennél a 2 mondanál mi az alany és állítmány
Szeretném meghallgatni ezt a dalt az iskola énekkarának előadásában is.
Annál az utcánál, a harmadiknál, forduljatok a bolt mellett jobbra.
2021. ápr. 4. 13:20
8/8 anonim válasza:
Rég volt már nyelvtanom úgyhogy nem biztos hogy jó de szerintem az 1.-nél a szeretném a 2.-nál pedig a forduljatok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!