Azt kaptam házinak többek között, hogy elemezzem, ezt a többszörösen összetett mondatot: Aki ételt, italt adott, annak neve legyen áldott, valaki meg tuná nekem oldani?
Figyelt kérdés
2021. márc. 21. 20:54
1/5 anonim válasza:
Ez nem többszörösen összetett mondat. Utalószó: annak, kötőszó: aki, birtokos jelzői alárendelő összetett mondat. (Az ételt és az italt szavak egy szinten álló mondatrészek, mind a kettő tárgy, ott nincs semmiféle alárendelés.)
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan válaszol valaki!:)
Akkor az ábra simán fölül 2 bekarikázva, lefelé egy vonal és az 1 bekeretezve mellé hogy Jbir? (mi így tanuljuk az ábrát, nem tudom,
hogy mindenhol igy van-e.
2021. márc. 21. 21:39
4/5 A kérdező kommentje:
Van még egy iylesmi mondat amit eddig nem nagyon tudtam: Azzal fogok táncolni, aki olyan magas, mint én.
2021. márc. 21. 21:50
5/5 anonim válasza:
Hát az összeset hadd ne csináljuk már meg helyetted... Annyit segítek, hogy az utalószó az azzal és ha rákérdezel, jó eséllyel rá fogsz jönni, hogy milyen mondatrész...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!