Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Azt kaptam házinak többek...

Azt kaptam házinak többek között, hogy elemezzem, ezt a többszörösen összetett mondatot: Aki ételt, italt adott, annak neve legyen áldott, valaki meg tuná nekem oldani?

Figyelt kérdés

2021. márc. 21. 20:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez nem többszörösen összetett mondat. Utalószó: annak, kötőszó: aki, birtokos jelzői alárendelő összetett mondat. (Az ételt és az italt szavak egy szinten álló mondatrészek, mind a kettő tárgy, ott nincs semmiféle alárendelés.)
2021. márc. 21. 21:07
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, nem gondoltam volna, hogy ilyen gyorsan válaszol valaki!:)

Akkor az ábra simán fölül 2 bekarikázva, lefelé egy vonal és az 1 bekeretezve mellé hogy Jbir? (mi így tanuljuk az ábrát, nem tudom,

hogy mindenhol igy van-e.

2021. márc. 21. 21:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen
2021. márc. 21. 21:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Van még egy iylesmi mondat amit eddig nem nagyon tudtam: Azzal fogok táncolni, aki olyan magas, mint én.
2021. márc. 21. 21:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát az összeset hadd ne csináljuk már meg helyetted... Annyit segítek, hogy az utalószó az azzal és ha rákérdezel, jó eséllyel rá fogsz jönni, hogy milyen mondatrész...
2021. márc. 21. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!