Kémiatanár van itt esetleg, vezetékes gáz mennyi vizet tud megkötni?
Tessék?
Én kémiatanár vagyok, de nem értem a kérdést.
Arra gondolsz, hogy a vezetékes gáz égetésekor mennyi víz keletkezik?
Nem. Jön a csőben a gáz, ami sok km hosszú. A csőbe folyékony víz került. A vízpára így keveredik a gázzal. De mennyi tud elpárologni? Tehát ha van egy csövünk vagy egy tartályunk amiben van mondjuk egy köbméter földgáz 6 báron, és 100 köbméter víz mellé akkor ha gáz halmazállapotú gázt le engedem mennyi vízgőz mennyi liter víz lesz benne?
Arra vagyok kíváncsi mi az a maximális vízmennyiség amit fel tud venni a gáz? Mármint vízgőz formájában.
" A csőbe folyékony víz került."
"6 báron, és 100 köbméter víz"
ekkora nyomáson hogy a jóistenbe lenne gőz?
a folyékony víz feletti gáztér telített lesz a vízgőzre, ez hőmérséklet- és nyomásfuggő, és ahogy halad a gáz, jön a száraz gáz, ami újra telítődik a vízgőzzel és viszi ki, erre gondolsz?
hát figyelj, fogalmam sincs :D
Fogalomzavar van... a gáz nem köt meg vizet, fordítva szokott lenni egyébként, de nem földgázzal..
nedves gáz lehet, de ahhoz még kell pár adat, és parciális nyomásokkal kell játszani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!