Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Kémiatanár van itt esetleg,...

Kémiatanár van itt esetleg, vezetékes gáz mennyi vizet tud megkötni?

Figyelt kérdés
x bar mennyiségen mennyi vizet tud felszedni ha telivan folyékony vízzel a gáz?
2021. febr. 18. 15:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Tessék?

Én kémiatanár vagyok, de nem értem a kérdést.

Arra gondolsz, hogy a vezetékes gáz égetésekor mennyi víz keletkezik?

2021. febr. 18. 17:13
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem. Jön a csőben a gáz, ami sok km hosszú. A csőbe folyékony víz került. A vízpára így keveredik a gázzal. De mennyi tud elpárologni? Tehát ha van egy csövünk vagy egy tartályunk amiben van mondjuk egy köbméter földgáz 6 báron, és 100 köbméter víz mellé akkor ha gáz halmazállapotú gázt le engedem mennyi vízgőz mennyi liter víz lesz benne?

Arra vagyok kíváncsi mi az a maximális vízmennyiség amit fel tud venni a gáz? Mármint vízgőz formájában.

2021. febr. 18. 21:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Vagy egy földalatti gáztároló. Van benne több száz köbméter víz az aljában de belepumpálunk mondjuk 100 köbméter gázt. Ha a gázt kitermeljük és kicsapatnánk belőle a vízgőzt mennyi liter vizet tudott megkötni ez a kérdés?
2021. febr. 18. 21:27
 4/6 anonim ***** válasza:

" A csőbe folyékony víz került."

"6 báron, és 100 köbméter víz"

ekkora nyomáson hogy a jóistenbe lenne gőz?

a folyékony víz feletti gáztér telített lesz a vízgőzre, ez hőmérséklet- és nyomásfuggő, és ahogy halad a gáz, jön a száraz gáz, ami újra telítődik a vízgőzzel és viszi ki, erre gondolsz?

hát figyelj, fogalmam sincs :D

2021. febr. 18. 21:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Fogalomzavar van... a gáz nem köt meg vizet, fordítva szokott lenni egyébként, de nem földgázzal..

nedves gáz lehet, de ahhoz még kell pár adat, és parciális nyomásokkal kell játszani

2021. febr. 18. 21:32
 6/6 A kérdező kommentje:
A saját bőrömön tapasztalom és is a saját szememmel látom hogy a 6 BAR os vezetékben gőz van. Vízgőz is a gáz mellett. Te sehol a neten semmiféle leírást nem találtam hogy mégis mennyi az a mennyiség ami bele tud párologni. Nem nulla az biztos!! Google keresés befagyott gázvezeték... Na ugye hogy ugye. Xd Mennyi adat kell? Én csak arra vagyok kíváncsi hogy mennyi vízgőzt kell kifizetnem, ezért úgy kellene számolni hogy 6 bar nyomás, korlátlanul rendelkezésre álló folyékony víz, akkor mennyi jön be a vezetékből a lakásba.. illetve még nyomáscsökkentő is van.
2021. febr. 18. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!