Jó németes itt? Szabad írni neki?
Unterstreiche die richtige Adjektivendung.
1. Morgen fahren wir mit dem neu er / en / es Auto zu unseren lieb er / en / e Großeltern.
2. Ich habe die gut en / e / er Rezension meines neu er / es / en Buches schon gelesen.
3. Lieb e / er /es Eltern und lieb es / er / e Hans!
4. Hast du die letzt e / en / er Sommerferien mit deinen best er / e / en Freunden verbracht?
5. In dem aktiv es / er / en Geschichtsdorf lernen die Touristen das wirklich e / en / es Leben der San kennen.
Ezt nem tudom kivitelezni
Szia! Ha beírod a googleba, hogy Adjektivdeklination, rengeteg táblázatot kiad, ami itt segítségedre lehet. [link]
Az alapján alakul a végződés, hogy milyen nemű a főnév, amihez kötöd, és hogy milyen esetben van (Nominativ, Akkusativ, Dativ, Genitiv).
Pl. ha megnézed a táblázatot:
Az első mondatban mit dem neuen Auto lesz, mert Dativban van (ha mit elöljárószó van, akkor mindig Dativ), és az autó semleges nemű. A második szónál zu előljárószó van, ez azt jelenti, hogy megint Dativ esetben van; a Großeltern pedig többesszám. Így lesz unseren lieben Großeltern.
Ha böngészed a táblázatokat, és utánanézel annak, hogy melyik előljárószó milyen esetben van, akkor sokkal átláthatóbb.
Remélem tudtam segíteni, én sem vagyok profi németes, javítson ki valaki, ha valamit rosszul mondtam. Hajrá :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!