Hogyan jön ki az eredmény ennél a feladatnál?
Itt egy feladat. A helyes eredmény 44.9N, de akárhogy próbálkozom nekem sehogy sem jön ki.
Felírtam X, Y irányban az Newton 2. törvénye alapján az egyenlőségeket. Mivel a minimális erőt kéri hogy elinduljon a test, így ebben a pillanatban még minden nyugalmi helyzetben van, így ezeket 0-val tettem egyenlővé.
Plusz a tapadási surlódási együtt ható * taja kényszereője ilyenkor egyenlő a surlódási erővel.
Így csak negatív számok jönnek ki nekem :D akárhogy rendezem az egyenleteket és az egyetlen pozitív eredmény eddig 8,43 vagy valami ilyesmi volt, aki közel sincs a helyes megoldáshoz.
Hogy kell ezt a feladatot megoldani? Valaki letudja vezetni? (akár csak komment írásban)
Nekem 49,92 jött ki így:
F*cos(alfa)-m*g*sin(alfa)=mű*(F+m*g*cos(alfa))
F*cos(alfa)-m*g*sin(alfa)
Itt mért minuszt írtál?
A gravitáció X irányú komponense és az erő x irányú komponense egy irányba mutat.
Ohhh, Felfelé :D
Az már teljesen más. Akkor ezek szerint nem tudok olvasni, azt hittem lefel akar.
Azt hiszem, hogy eltoltam:
Lehet, hogy így jó:
F*cos(alfa)-m*g*sin(alfa)=mű*(F*sin(alfa)+m*g*cos(alfa))
Ez esetben F=44,06.
Köszi, most annak tudatában, hogy felfele kell húzni kiszámoltam és most már nekem is kijön a 44.91.
(ha g = 10-el csinálom.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!