Aki jó matekos tudnál nekem segíteni eme egyenlet megoldásában? Féléves vizsgám múlik rajta. (-2x+1)-(x+2)=3x-1 A:1 B:2 C:0 D:-1
Figyelt kérdés
2021. jan. 15. 11:35
1/8 anonim válasza:
Meddig jutottal? Vegezd el a beszorzast, vonj ossze es kaptal egy masodfoku egyenletet. Alapfeladat, mi ezen a nehez?
2/8 anonim válasza:
Meg ne oldjátok neki!!
Ha nem megy másképp kezdd el visszaírni a lehetséges megoldásokat, nem lehetsz ennyire szerencsétlen..
Itt még csak másodfokról sincs szó, sima összeadás kivonás osztás kellene.
3/8 anonim válasza:
Egyébként a Photomath alkalmazással is meg tudod csinálni, gyorsabb, mint a GYK...
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi az okoskodó válaszadóknak..nem vagyok kíváncsi rátok.. A fiam félévi vizsgájáról van szó nyílván én 6e éve csináltam ilyeneket.
2021. jan. 15. 11:57
7/8 anonim válasza:
Lépésről lépésre:
A zárójeleket felbontva az egyenlet:
-2x+1-x-2 = 3x-1
Összevonást elvégezve:
-3x-1 = 3x-1
Mindkét oldalhoz 1-et hozzáadva:
-3x = 3x
Mindkét oldalhoz 3x-et hozzáadva:
0 = 6x
6-tal elosztva mindkét oldalt:
0 = x
Tehát a helyes válasz a C.
8/8 anonim válasza:
milyen vizsga az ahol ilyet kérdeznek egyáltalán? xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!