Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ez plágium? Saját szövegemet...

Ez plágium? Saját szövegemet felhasználhatom kétszer?

Figyelt kérdés
Az egyik beadandóm X tárgyhoz egy filmelemzés. Y tárgyból egy nagy, több részből álló beadandót kell írnunk, ennek az egyik része egy választható film elemzése. Ha én ugyanazt választom, mint amit X tárgynál elemeztünk, és bizonyos részeket átemelek onnan, az plágium? (Nem mindent, mert teljesen más szempontból kell elemezni a filmet, de az elején a történet rövid bemutatása ugyanaz lenne, plusz a karaktereknél 1-1 mondatrész.)

2020. dec. 1. 17:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Nem plágium, mi ezt a jelenséget simán "hány bőrt lehet lehúzni egy házidolgozatról?"-nak neveztük a főiskolán. (Az én rekordom 5 volt.)
2020. dec. 1. 17:52
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Áhh, ez csak egy beadando, nem a diploma munkád vagy tudomyányis értekezés. Egyébként magadat is idézmi, hivatkozni kell, ha már megjelent valahol. Saját cikkeidre, írásaidra is hivatkozhatsz.
2020. dec. 1. 17:52
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hát igen, a "hány bőrt lehet lehúzni egy házidolgozatról?" nagyon találó. Sajnos rosszul osztottam be az időmet és most nagyon jól jönnek az ilyen rövidítések. Az írásom nem jelent meg sehol, elsőéves vagyok, nov. 27-én adtam le életem első beadandóját X tárgyhoz. Y és Z tárgyak határideje pedig erősen közelít. :/ Saját cikkre tudom, hogy lehet és kell is hivatkozni, arról tanultunk könyvtárhasználaton, de ilyen részletekbe sajnos nem mentünk bele.

2020. dec. 1. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!