Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mi a neve ennek a típusfeladat...

Mi a neve ennek a típusfeladatnak? V=O+D V+D=O+O Hány D-t ér egy O? O=.......darab D Hány D-t ér egy V? V=.......darab D

Figyelt kérdés

Nem értem mit kell itt csinálni... :(

Hálás lennék, ha valaki segítene.

2020. nov. 4. 08:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az első egyenletből tudod V „értékét” (ezt úgy szokták csúnyán (szakszerűen) mondani, hogy V értékét O és D függvényében, de ezt nem kell ennyire tudnod még). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ahol V van, ott bármikor beírhatod V helyére a vele egyenértékű összeget.

A második egyenlet tehát így néz ki:

O+D+D=O+O

Az egyenletek úgy működnek, mint egy egyensúlyban lévő kétkarú mérleg két oldala; ha az egyik oldalon változtatunk, akkor a másik oldalon is ugyanúgy kell változtatni, hogy az egyensúly megmaradjon. Ennek megfelelően mindkét oldalról levehetünk egy O-t:

D+D=O

A szorzás segítségével a D+D összeg átírható 2*D alakra, így:

2*D=O

Ez azt jelenti, hogy két darab D-t ér egy O.

A másik kérdést megpróbálod ezek alapján?

2020. nov. 4. 10:36
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! :) Próbálkozom és jelentkezem.
2020. nov. 4. 11:47
 3/4 A kérdező kommentje:

Hány D-t ér egy V?

V=..... dbD

V=O+D

V+D=O+O

O+D+D=O+O

.... nem látom a második kérdést. Amit leírtál azt értem.

Állítólag 3db D-t ér egy V. Sajnos nem tudom, hogy jön ki a 3db D.

2020. nov. 5. 06:32
 4/4 A kérdező kommentje:

A második kérdés így szól:

Hány D-t ér egy V?

V=.......darab D

Elkezdem a behelyettesítést a V=O+D-ba. A másokik feladatnál elveszíteném a V-t, így azt mellőztem.

V=2D+D

V=3D

Az első feladatnál volt levezetés, de itt a második feladatot túl rövidnek látom. Csupán ez lenne a megoldás?

Kérnék szépen megerősítést.

Köszönöm szépen, ha valaki válaszol.

2020. nov. 14. 06:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!