Mi a neve ennek a típusfeladatnak? V=O+D V+D=O+O Hány D-t ér egy O? O=.......darab D Hány D-t ér egy V? V=.......darab D
Nem értem mit kell itt csinálni... :(
Hálás lennék, ha valaki segítene.
Az első egyenletből tudod V „értékét” (ezt úgy szokták csúnyán (szakszerűen) mondani, hogy V értékét O és D függvényében, de ezt nem kell ennyire tudnod még). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ahol V van, ott bármikor beírhatod V helyére a vele egyenértékű összeget.
A második egyenlet tehát így néz ki:
O+D+D=O+O
Az egyenletek úgy működnek, mint egy egyensúlyban lévő kétkarú mérleg két oldala; ha az egyik oldalon változtatunk, akkor a másik oldalon is ugyanúgy kell változtatni, hogy az egyensúly megmaradjon. Ennek megfelelően mindkét oldalról levehetünk egy O-t:
D+D=O
A szorzás segítségével a D+D összeg átírható 2*D alakra, így:
2*D=O
Ez azt jelenti, hogy két darab D-t ér egy O.
A másik kérdést megpróbálod ezek alapján?
Hány D-t ér egy V?
V=..... dbD
V=O+D
V+D=O+O
O+D+D=O+O
.... nem látom a második kérdést. Amit leírtál azt értem.
Állítólag 3db D-t ér egy V. Sajnos nem tudom, hogy jön ki a 3db D.
A második kérdés így szól:
Hány D-t ér egy V?
V=.......darab D
Elkezdem a behelyettesítést a V=O+D-ba. A másokik feladatnál elveszíteném a V-t, így azt mellőztem.
V=2D+D
V=3D
Az első feladatnál volt levezetés, de itt a második feladatot túl rövidnek látom. Csupán ez lenne a megoldás?
Kérnék szépen megerősítést.
Köszönöm szépen, ha valaki válaszol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!