A kör területének képlete általános iskolai anyag, ez pedig a tudomány kategória.
T = r²π
Két kör területe: 2r²π
Egy kétszer akkor sugarú kör területe:
(2r)²π = 4r²π
Tehát kérdésedre a válasz: NEM.
2020. okt. 25. 09:12
2/9 anonim válasza:
A kör kerülete és területe felső tagozatos anyag, ha jól emlékszem.
De egy alsó tagozatos is aki nem tudja még mi az a π, belátja hogy 2(r²valami) nem lehet egyenlő (2r)²valamivel, mivel csak a konstans számok létezéséről tanult így (jól) feltételezi hogy a π is olyat jelöl, így π-vel egyszerűsítve az egyenlet (2)r²=(2r)² és egyértelműen látszik hogy ez hamis mert bármennyit ír az r helyére, sose lesz egyenlő!
2020. okt. 25. 09:46
3/9 anonim válasza:
A sugár k-szorosára változtatása a terület k^2-szeresére való változását eredményezi.
2020. okt. 25. 10:46
4/9 A kérdező kommentje:
mindig is gyenge voltam matekből, és sosem szerettem, ezért is lett humán szakmám, a kérdést azért tettem fel mert egy 30 cm pizza pont fele annyiba kerül mint egy 60 cm, és érdekelt, hogy mivel járok jobban 2db 30cm vagy 1 db 60 cm, azaz ugyanannyi pénzért melyik variációnál kapok nagyobb területű pizzát? a válaszokat köszönöm, de nem értem őket, mivel nem vagyok matekből ezen a szinten.
2020. okt. 25. 12:40
5/9 anonim válasza:
Akkor hogy végezted el az általános iskolát?
Mármint nem bántásból. Volt osztálytársam aki szintén nem értette ezeket de őt fel is mentették matekból.
2020. okt. 25. 13:38
6/9 anonim válasza:
Két 30 cm sugarú kör területe fele akkora, mint egy 60 cm sugarú kör területe. Így érthető?
2020. okt. 25. 14:58
7/9 A kérdező kommentje:
ja
2020. okt. 25. 16:12
8/9 anonim válasza:
Arra meg, hogy miért nem a területtel arányos a pizza ára: egyrészt a kisebb kiszerelés mindig drágább illetve van olyan összetevője az árnak, ami nem függ a mérettől (felszolgálás/házhozszállítás)
2020. okt. 25. 18:28
9/9 A kérdező kommentje:
Érettségi vizsgával rendelkezem, valamint felsőfokú szakkepesitesem van
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!