Ezek közül szerintetek melyik a legjobb?
Most 8.ban ezek lesznek a kötelező olvasmányok:
*Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig
*William Shakespeare: Rómeó és Júlia
*Szabó Magda: Abigél
Sajna egy kicsit sok egy évre ráadásul még felvételizni is kell😞
Ajaj, ha három könyv sok...
Nálam az Abigél nyert, mert szerintem ugyan a másik kettő is jó (bár a Rómeó és Júliát nem kedvelem), de nem nyolcadikosoknak való. Móricz nem is gyerekeknek írta a művét, fel nem foghatom, miért kötelező általánosban.
Ami azt illeti, nem csak Móricz könyve, de a másik két könyv sem 14 éveseknek szól. Ezenfelül Shakespeare nyelvezete nehézkes, a mű maga pedig ugyanolyan depressziós, mint Móricz könyve. Szabó Magda könyve pedig nem véletlenül volt a szocializmusban sláger, lásd a tévésorozatot, eléggé agitprop munka. Tényleg még mindig itt tart az oktatás?
Nézd meg mindhármat filmen, ha már muszáj pont 8.-ban ezeket olvasni.
Légy jó mindhalálig elég jó könyv, szerintem az pont annak a korosztálynak való, amiben vagy, illetve az Abigélt nem olvastam, de azt is jónak mondják.
A Rómeó és Júlia viszont száraz.
Abból filmet/színdarabot ajánlom.
Hát, nézd, nálunk csak a ljmh volt. Szerintem abszolút nem nyolcadikosoknak való, mert bár, a főszereplő csak 12 éves, sokkal érettebb a koránál, és felnőtteket megszégyenítő gondolkodásmódja van.
Az Abigélt csak musicalben láttam, kb 6 éves koromban, nekem tetszett.
A Rómeó és Júliát viszont eddig még nem bírtam megnézni, zavart, hogy színmű. Viszont youtube-on fent van az egész musical, és a dalok tök jók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!