Ezek jó megoldások? (matematika, halmazok)
Tudom, hogy a halmazok nem olyan nehéz tananyag de muszáj volt ezt is átvennem, megoldottam néhány feladatot, viszont nem volt hozzá megoldókulcs, ezek jó megoldások lehetnek?
1.
C:={első öt páratlan szám}
C={x|x=0+1<10}
2.
C:={első öt páratlan szám}
C={x|x=0+2<11}
3.
H:={1,2,3,4,5,6,7,8}
A:={2,7,8}
B:={1,2,4,6}
C:={2,4,5,8}
AUB={1,2,4,6,7,8}
A (fordított U) B = {2}
B\A = {1,4,6}
B (fordított U) C = {2,4}
___
A\C = {1,3,6}
4.
H:={1,2,3,4,5,6,7,8}
A:={1,2,4,6}
B:={2,7,8}
C:={3,4,5,8}
AUB={1,2,4,6,7,8}
B (fordított U) C = {8}
___
A\C={7,8}
_ _
(BUC)\A=nulla áthúzva
___ _______________
BUC\A(fordított U)B= nulla áthúzva
Nagyon hálás lennék ha valaki le tudná ellenőrizni és kijavítana, természetesen tudom, hogy ez nem iskola és ez nem kötelesség nektek, csak akinek kedve lenne esetleg segíteni :D
1., 2. Fogalmam sincs, hogy ezek mit jelentenek... Elmagyarázod? (nyilván nem jó, de érdekelne, hogy mi akart volna lenni)
3. A\C nem jó. - Mond utánam: "A-ból kivonom C elemeit". Nézd meg az A halmazt, és töröld ki belőle azokat, amik benne vannak a C halmazban.
4. A\C nem jó.
4. (BUC)\A nem jó. - Itt először a zárójelest kell elvégezni (műveleti sorrend), ha kérdés lenne. a kivonást már korábban elmagyaráztam.
4. BUC\A(fordított U)B nem jó. - Balról-jobbra haladva kell elvégezni, mivel nincs zárójel.
A többi jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!