Gyöktelenítené nekem ezt valaki? :D
Figyelt kérdés
8 törve gyök2vel --> logikus az lenne ha 64 törve 4 lenne de akkor változik az érték, vagy nem?2010. aug. 2. 09:44
11/20 anonim 

válasza:

ha a reciprokával szorzol, 1-et kapsz.
ha gyök2/gyök5-tel, akkor az eredeti szám gyök2/gyök5szörösét kapod.
én gyök5-tel bővítenék (mert így marad az eredeti szám, ha a számlálót és a nevezőt is ugyanazzal a számmal szorzod), és akkor gyök2*gyök5/5-öt kapnék és innen nem tudnám tovább számolni.:D
12/20 A kérdező kommentje:
köszi, logikus amit mondasz :D
2010. aug. 2. 10:37
14/20 A kérdező kommentje:
igen, nekem is ez jött ki :)
2010. aug. 2. 10:52
15/20 anonim 

válasza:

Erdélyből vagy, ugye? Ott hallottam ezt a "törve" kifejezést.
16/20 A kérdező kommentje:
nem, csak gondoltam, hogy így jobban el tudom mondani de fogalmam sincs miért így fogalmaztam :D
2010. aug. 2. 10:58
17/20 anonim 

válasza:

Az elso valasz jo. Nem kell kombinalni. Vagy ha gyokosen akarod . Akkor nalam az eredmeny 4gyok2 lett.
18/20 anonim 

válasza:

Elozo. Az ugy van h a nevezovel szorzol be amikor egy tagodnvan. Amikor kivonas vagy osszeadas van az mar mas tal teszta.
19/20 anonim 

válasza:

Elozo. Jah es ,,talán gyök10/5:),, nekem is ennyi:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!