Ha megmérjük,látjuk hogy a szoba levegőjének a hőmérséklete magasabb,mint a szobában lévő víz hőmérséklete.Mi a magyarázata?
Milyen körülmények között?
Mert általánosságban ez nem igaz.
Ha így van írva, akkor ez egy félrevezető feladat, mert általánosságban ez így nem igaz.
Biztos, hogy csak ez az egyetlen mondat van a feladatban?
Ha viszont frissen "csapolt" vízről van szó, az persze, hogy hideg, hiszen a föld alatt, ahonnan jön, hidegebb van, mint a szobádban.
2-es vagyok, a válaszomat annyival egészítem ki, hogy nem csak a frissen csapoltság számít. A hőingadozás is fontos. A szoba léghőmérsékletét viszonylag rövid idő alatt meg lehet változtatni (szellőztetés, fűtés, hűtés). Ezen a ponton ismét értelmet nyer az idő vizsgálata, hiszen a víz (hőtehetetlensége folytán) lassabban tudja lekövetni a környezeti változásokat is. Vagyis van két rendszer lényegében, amelyeknek az időállandója nagyságrendekben tér el.
Szerintem erre vonatkozott a kérdés.
Ja, csak ehhez az kell, hogy NAGY felületen nyitott edény legyen, erről pedig idáig nem volt szó!
Én pl. zárt palackra gondoltam.
5-6-7 válaszoló látszik hogy nem lépett túl az általános iskolai szinten. Egy légmentesen dugattyúval lezárt edényben lévő vízre is igaz az állítás, ahol semmilyen párolgás nincs. De ezeknek erre már nem terjedt ki a gondolkodása...
Biztos a higanyos hőmérőnek is azért kell néhány perc mert közben majd párolog. Egy frászt! Ezt a butaságot...
Szerinted erről szól a kérdés?
Okoskodsz, semmi több!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!