Egy háromszög egyik Oldala 11cm, a szemközti szöge 34fok 11 szögperc. A másik két oldal hosszának külonbsége 6cm. Mekkorák az ismeretlen oldalai (és szögei)?
Az egyenlet levezetése valahogy nem sikerül, azt szeretnem, ha valaki segítene levezetni.
Megoldókulcs alapján jó egyenlettel indítottam, de a levezeteset nem irja le, es nem jon ki az eredmeny.
121= (6+b)+b^2-2*(6+b)*b*cos(34,18)
Itt kimaradt egy négyzetre emelés (a jobb oldalon az első tagban), és arra vigyázz még, hogy 34°18' = (34 + 18/60)° = 34,3° ≈ 0,59865. (Figyelj arra is, hogy jó szögmértékegységre legyen állítva a számológéped.)
A hibák kijavításában gyakran segít, ha pihenteted kicsit a problémát, és utána tiszta fejjel 0-ról újra próbálod, ezzel a véletlen elírásokat, elnézéseket ki tudod küszöbölni.
Ha megmutatod a számolást, akkor szívesen ránézek én is, hogy pontosan hol a hiba, de szerintem megy ez neked, csak koncentrálj jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!