Mit jelentenek ezek a szavak, kifejezések? Természetesen néztem a szótárat, de ezek így nem szerepeltek benne: to bid fair, yas and nas, megalosaurus, envied, indigestibility, for that?
envied: irigyelt
indigestibility: megemészthetetlenség (???)
yas and nas: igen is meg nem is (szerintem)
a többin még gondolkozom.
megalosaurus: hát izé, ez egy fajta dinoszaurusz
for that: ezért, azért
ha nem értelmesek a szövegkönyezetben, írj
köszönöm, kettő tuti jó, az envied, mint irigyelt, és az indigestibility megemészthetetlenség az oké, ja és a for that-re én is így gondoltam. A többi szövegkörnyezete: The blonde with her yas and nas and baggages, and a hideous bandy-legged dog of no breed or shape ever seen in Poland, or in any Christian country come to that, had boarded the coach at Frankfort-on-the-Oder.
Most nézem, hogy a szövetkörnyezet alapján a dínó is jó lehet, mert egy zoologus mondja :-)
A to bid fair-re én is azt találtam, de valami másnak kell lennie a szövegkörnyezet alapján: The day had been hot, the evening bid fair to be hotter, with the promise of storm in a saffron sky and clouds like dark somnolent dragons hiding the dregs of the sun.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!