Matek,11. osztály; Írjuk fel annak a körnek az egyenletét, amely érinti a koordinátatengelyeket, és illeszkedik a P (2;3) pontra?
Figyelt kérdés
Igen,odáig eljutottam, hogy a 3 ponttól a kör kp-ja egyenlő távolságra van. De hogyan lehetne ezt a feladatot megoldani?2020. ápr. 23. 17:21
1/10 anonim válasza:
Ha érinti a koordinátatengelyeket, akkor a középpont két koordinátájának abszolút értéke egyenlő a sugárral. Tekintettel arra, hogy a P az I. síknegyedben van, így a középpont két koordinátája egyenlő, és pozitív. Eszerint a kör egyenlete:
(x-r)^2+(y-r)^2=r^2.
Mivel a P pontja a körnek, így
(2-r)^2+(3-r)^2=r^2.
Oldd meg ezt!
2/10 A kérdező kommentje:
Elnézést,de ebből semmit se értettem.
2020. ápr. 23. 17:43
4/10 anonim válasza:
Tudod, hogy a kör egyenlete milyen?
5/10 A kérdező kommentje:
A kör egyenletét ismerem persze
2020. ápr. 23. 19:29
6/10 anonim válasza:
Akkor mi a baj?
Az, hogy a koordinátatengelyeket az I. síknegyedben érintő kör középpontjánk mindkét koordinátája a sugár nem érthető?
Rajzolj!
7/10 A kérdező kommentje:
“a középpont két koordinátájának abszolút értéke egyenlő a sugárral”
2020. ápr. 25. 00:12
8/10 anonim válasza:
Ha a kör érinti a két koordinátatengelyt, akkor a középpontja egyenlő távolságra van tőlük. És ez a távolság a sugár.
Rajzolj!
9/10 anonim válasza:
Megnézted a #3 által küldött GeoGebra ábrát?
10/10 A kérdező kommentje:
#9 nem tudtam megnyitni
2020. ápr. 26. 00:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!