Online testnevelés mit csináljak?
Ugyanezt találták ki nálunk is...
Én letámasztom a telefont valahova bekapcsolom időzítőre és csinál képet vagy videót pl. Fekvőtámasz helyzetben, vagy felülés közben.. többet nem nagyon lehet.
Keresel a neten egy szimpatikus edzős videót, megcsinálod és ebből felveszel x percet/csinálsz róla egy fotót. Vagy választhatsz bármilyen más számodra szimpatikus és elérhető vagy megvalósítható mozgásformát (pl. bicikli, futás, talajtorna, jóga, pilates, aerobic, tollas stb.), és ugyanúgy. A telefont ki lehet támasztani vagy, ha valakit meg tudsz kérni, hogy segítsen, akkor értelemszerűen ő is le tud videózni/fotózni. Vagy persze, az is jó ötlet, ha le tudod fényképezni a lépésszámlálót, mint bizonyíték.
(Zárójelben jegyzem meg, hogy sosem fogom megérteni, akik szerint ilyet nem csinálhat a tanár stb. stb. ... Nekem is kell csinálnom több tárgyamra is videót, és eszembe nem jut ezen sopánkodni és hisztizni, mert nem tudnék jobb ötlettel előrukkolni én sem, ami alapján biztosan le tudná osztályozni a munkámat. Ha nem csinálom meg, akkor bukom a tárgyat. Szóval számomra valahogyan ez egyértelmű volt, hogy ha ez a feladat, akkor ez a feladat. Az meg megint más kérdés, hogy mégis mit lehetne kezdeni egy ilyen felvétellel, miért lenne ez annyira személyes vagy intim stb., ezt sem értem.)
Csinálj pár gugolást, fekvőtámaszt, felülést
Ha van udvarotok, akkor ugrókötelezhetsz is
Ha van akkora súlyzó otthon, amit elbírsz, azt is csinálhatod;
Nyújtások, karkörzések,
Helyben futás magas térdemeléssel, sarokfelkapással simán
Kérd meg szüleidet, vagy tesódat, hogy vegye fel.
6-os, jogászok szerint a tanulót NEM érheti hátrányos megkülönböztetés, ha megtagadja a videó illetve képanyag szolgáltatását! Mivel a tanár az otthoni magánhálózatára kéri a videóanyagot egy magánvállalat szerverén keresztül ezért nem biztosított a magánjellegű adat biztonságos kezelése és az sem, hogy ahhoz adott esetben milyen módon férhet hozzá harmadik személy!
tehát nem! Nem kell küldened videót, vagy képet, ha megtagadod, vagy a szülők nem engedélyezik, akkor a tanár akár a falra is mászhat, nem tehet mást, mint elfogadja a döntést! Jelen helyzetben a kormány a felelős, hiszen nekik kellett volna olyan zárt, központi hálózatot kialakítani, amely alkalmas az ilyen érzékeny adatok átvitelére és tárolására a távoktatásban. De nem tették!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!