Hogy kezdjek hozzá, mit írjak? Semmi ötletem nincs hozzá.

Figyelt kérdés

Gyakorlati írásbeliség-olvasói levél írása

Lakóhelye forgalmas utcájának ötvenméteres szakaszán a következő feliratok olvashatók: farmerexpo, multiplex mozi, Csavar shop, Padlócentrum, Nádland bútor, euroszendvics, e-business, full extrás Casco.

Egy, a magyar nyelvvel foglalkozó közérdekű honlap olvasói rovatában mutassa be a lakóhelye utcaképét jellemző feliratok, reklámhordozók nyelvi sajátosságait! Levelében fejtse ki álláspontját és indokait abban a kérdésben, miért kellene ápolni nyelvünket még a reklámhordozóknak is. (A fentieken kívül más példákat, személyes tapasztalatokat is felhasználhat.) 120-200 szavas olvasói levelében hivatkozzon a nyelvtörvényről szóló alábbi szövegre is!

„2002. február 18-ától hatályos a gazdasági reklámok és üzletfeliratok nyelvi követelményeit tartalmazó törvény, amely fő szabályként kötelezővé teszi a magyar nyelv használatát a reklám- és üzletfeliratokon, valamint a közérdekű közleményekben.”

2020. márc. 20. 09:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mostmár eltudok indulni. :)
2020. márc. 20. 10:47
 12/17 anonim ***** válasza:
31%
Mert nem a feladatot akarta megoldani, hanem csak megalázni akarta a gyereket, aki kitette a kérdést. Remélem neked nincs gyereked 47 %-os…
2020. márc. 20. 10:47
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Van kettő is, de tudnak normálisan tanulni és egy ilyen egyszerű feladatot képesek megoldani. Mondjuk nem ülnek órákat a COD előtt.
2020. márc. 20. 10:49
 14/17 anonim ***** válasza:
78%

Most jobban érzed magad? Büszke vagy magadra hogy odamondtál egy gyereknek?

Ne válaszolj, már nem figyelem a kérdést.

2020. márc. 20. 10:51
 15/17 A kérdező kommentje:
Miért vannak ilyen gonosz emberek de komolyan? Én csak egy kis segítséget kértem. A magyart mint tantárgy sose szerettem, nem is értettem, ezért nem kell meggyalázni... Szoktam codozni, na és? Gondolom ezek az emberek nem kapcsolódnak ki sose. Na mindegy aki segített annak köszönöm, aki nem az...;)
2020. márc. 20. 10:59
 16/17 anonim ***** válasza:
81%
Én is csak azért nem jelentettem a válaszát, mert a bunkósága ellenére voltak benne használható dolgok.
2020. márc. 20. 11:01
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
és írd oda mindegyikhez, hogy te hogyan neveznéd el magyarul az adott üzletet.
2020. márc. 21. 10:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!