Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan kellene ezt a feladatot...

Hogyan kellene ezt a feladatot megoldani? (fizika)

Figyelt kérdés

Fizika órán kaptam egy feladatot az egyetemen amire járna pont ha megtudnám oldani, viszont én buta vagyok és nem tudom, szóval ha valaki megtudná oldani örülnék neki

Ez lenne a feladat: [link]

2019. nov. 29. 15:42
 1/9 anonim ***** válasza:
71%
Ha valamilyen mernoki szakra jarsz es nem tudsz eredo ellenallast szamolni szimpla soros es parhuzamos kapcsolasokbol, akkor inkabb TO-ra irj.
2019. nov. 29. 16:07
 2/9 A kérdező kommentje:
TO-ra?
2019. nov. 29. 16:46
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

TO: tanulmányi osztály, máshol KTH, ott lehet kiiratkozni

Ha jól sejtem akkor ez egy végtelen hosszan menő létra. Ugye?

2019. nov. 29. 16:49
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen így van, végtelen.
2019. nov. 29. 16:55
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nos ez esetben vedd úgy, mintha az eredő (Re) kapcsolódna párhuzamosan az első függőleges ellenállással, majd Re és R párhuzamos eredője sorosan a legelső (vízszintes) R-rel, és ez adná az eredőt. Tehát

Re = (Re + R) × R + R

(× a replusz művelet, a párhuizamos kapcsolást jelenti)

Ekkor:

Re = (Re + R)*R/(Re + R) + R, ahonnan egy másodfokú egyenletnek a pozitív gyöke

Re = (R + 3*R)/2 ≈ 1,618*R

Ez a megoldás, hogy erre hogy kéne rájönnöd, az egy másik sztori, ha érdekel, azt is leírhatom....

2019. nov. 29. 17:28
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, és természetesen érdekel..
2019. nov. 29. 17:41
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez egy rekurzív sorozat, fel kell írni véges sok ellenállással, mindig hozzávenni egy sorosat és egy söntöt, tehát a legvége mindig 2R. Ennek a rekurzív sorozatnak a határértéke lesz a végeredmény. Nem triviális.
2019. nov. 29. 17:50
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Milyen egyetem, milyen szak?
2019. nov. 29. 18:13
 9/9 A kérdező kommentje:
Mérnöki informatikára járok
2019. nov. 29. 19:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!