Villamoságtan házifeladat segítség?
Figyelt kérdés
Helló, valaki tudna segíteni egy áramkör megoldásában?
A levezetésre is szükségem lenne,vagy elég ha csak leírná valaki a képleteket
Feladat:
???
2019. nov. 7. 14:48
2/4 A kérdező kommentje:
Nem tudom pontosan hogy hogy kell.Ki kell számolni az ellenálások ekvivalens értékét??Vagy az I2-őt kell megszorozgatni minden ellenálással és ezáltal megkapjuk az U1,U2,U3,U4-et?ezt nem értem benne
2019. nov. 7. 15:17
3/4 anonim válasza:
Engem is érdekel a megoldás. Nem hiszem, hogy úgy kell, Mert az áramerősség párhuzamos kapcsolás esetén fordítottan arányosan oszlik meg. Tehát minél nagyobb az ellenállás, annál kevesebb az áramerősség. És tudjuk hogy különböznek az ellenállások.
4/4 anonim válasza:
A kettes ellenálláson eső feszültség kiszámolható ohm törvényéből: U2=I2*R2=0.01*500=5V. Az R3 és R4 ellenállásra is ugyanez a feszültség fog esni mivel párhuzamosan van kapcsolva a három ellenállás. Ebből akkor az egyes áramok számolhatóak: I3=U2/R3=5/2=2,5mA I4=U2/R4=5/1=5mA. Az egyes számú ellenálláson ezen áramok összege fog folyni. így I1=I2+I3+I4=10+2,5+5=17,5mA. Ebből pedig ohm törvénye szerint az egyes ellenállásra eső feszültség: U1=R1*I1=100*0,0175=1,75V
Az U=U1+U2=5+1,75=6,75V (soros ellenállásokon összeadódik a feszültség)
Az pedig I=I1=17,5mA
P=U*I=0,1181W
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!